Programele „Rabla Clasic” și „Rabla Plus” 2022 debutează marți | Buget de peste 1,2 miliarde lei și multe noutăți față de anul precedent

0
200

Programele „Rabla Clasic” și „Rabla Plus” debutează marți, la ora 10:00, cu modificări importante față de anul precedent. Printre noutățile aduse de cele două progame se numără și posibilitatea prin care românii care vor sa își cumpere o mașină nouă pot duce la casat două rable. Dacă ambele sunt mai vechi de 15 ani atunci ajutorul de la stat ajunge la 12.000 lei, sumă în care sunt incluse primele de casare și ecobonusurile de vechime. Față de anul trecut, Programele „Rabla Clasic” şi „Rabla Plus” vor avea un buget record, de aproximativ 1,2 miliarde de lei, cel mai mare din istoria acestui program. Luna trecută, ministrul Mediului a transmis că cele două programe vor fi lansate la începutul lunii februarie 2022. Nu au fost uitați nici cei care își doresc achiziționarea unei autoturism pur electric. Această categorie de persoane va primi din partea statului un ajutor mult mai substanțial, care pleacă de la 46.500 de lei, cu o condiție, trebuie să dea la schimb o rablă. Pentru un autoturism hibrid statul va acorda un ecotichet și un eco-bonus în valoare de 21.500 de lei. Subvenția pentru mașinile verzi poate ajunge până la 51 de mii de lei dacă se dau la casat două mașini vechi. Tot ca o noutate, s-a scăzut și vârsta la care o mașină poate fi scoasă din uz prin programul rabla. Trebuie să aibă o vechime de 6 ani și să fie înmatriculată tot de atât timp în România. Iată care sunt principalele modificări aduse Programelor „Rabla Clasic” și „Rabla Plus” în 2022:

  • pentru o maşină cumpărată pot fi predate spre casare două autoturisme mai vechi de 15 ani

  • mașina casată trebuie să fie înmatriculată în România de cel puțin șase ani.

  • cei care vor să-și ia o mașină 100% electrică trebuie să caseze o mașină veche pentru a putea beneficia de ecobonusul de 45.000 lei pentru mașina nouă. (până acum nu era obligatoriu să predai o mașină veche pentru a-ți lua o electrică nouă cu subvenție)

Sipo Tehnokar SRL, partener de încredere în Programele „Rabla Clasic” și „Rabla Plus” 2022

Unul dintre principalele centre de colectare în cdrul celor două programe guvernamentale se află în județul Vrancea. Societatea Sipo Tehnokar SRL vine în sprijinul clienților cu tot ceea ce este necesar pentru obținerea tichetelor, de la preluarea autoturismelor și transportul gratuit al acestora, până la realizarea documentației necesare. De aceea, trebuie știut că cei care doresc să-și schimbe mașinile vechi cu unele noi pot contacta cu încredere reprezentanții societății Sipo Tehnokar SRL, care se vor ocupa de toate operațiunile și formalitățile necesare acestui demers. Situată pe drumul european 85, între localitățile Garoafa și Bizighești, pe partea dreaptă pe sensul de mers Focșani-Adjud, Sipo Tehnokar SRL este o societate din Vrancea, cu vechime în domeniu, specializată în casarea mașinilor vechi și partener de încredere în cadrul Programelor „Rabla Clasic” și „Rabla Plus”. Pentru a obține informații suplimentare nu ezitați să contactați reprezentanții societății la numerele de telefon 0744.989.616 și 0754.873.831, pe site-ul www.dezromania.ro sau pe pagina de Facebook: www.facebook.com/dezromania.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.