Programul de proiectare şi execuţie de lucrări la imobile cu risc seismic ridicat include 67 clădiri. Vrancea nu este pe listă

0
592
cladire bulina
Foto: economica.net

Guvernul a aprobat programul de proiectare şi execuţie a lucrărilor de intervenţie pentru 67 de clădiri cu risc seismic ridicat, cu bulină roşie. Aceste clădiri se situează în Bucureşti, Câmpina, Tulcea, Covasna, Constanţa, Bacău, Ploieşti, Suceava şi Târgu-Mureş,  programul având valoarea de 5 milioane de lei.

“Guvernul a aprobat programul de acţiuni pentru 2015 privind proiectarea şi execuţia lucrărilor de intervenţie pentru reducerea riscului seismic la construcţiile cu destinaţia de locuinţe multietajate, încadrate prin raport de expertiză tehnică în clasa I de risc seismic şi care prezintă pericol public (clădirile cu bulină roşie). În cadrul acestui program guvernamental, în acest an, au fost incluse 67 de clădiri, construite înainte de 1977, dintre care 48 sunt situate în Bucureşti, celelalte fiind în Câmpina, Tulcea, Covasna, Constanţa, Bacău, Ploieşti, Suceava, Târgu Mureş. La 25 dintre aceste clădiri (1.069 de apartamente), vor fi executate lucrări de intervenţie, iar pentru 42 de clădiri (2.108 de apartamente) va fi elaborată documentaţia tehnico-economică”, se arată într-un comunicat.

Ministerul elaborează programul anual în baza propunerilor fundamentate de Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi de consiliile judeţene şi avizate de Comitetul Municipal Bucureşti, respectiv comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă şi, ulterior, de Comisia Naţională de Inginerie Seismică.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.