Programul Rabla Clasic și Rabla Plus 2021 începe astăzi! Reduceri masive de prețuri la achiziționarea unui autoturism nou

0
260

Începând de astăzi, cetățenii care vor să-și achiziționeze autoturisme noi o pot face prin intermediul programelor Rabla Clasic și Rabla Plus 2021. Față de anii trecuți, programul a suferit o modificare substanțială în ce privește prima de casare din cadrul Programului Rabla Clasic. Ministerul Mediului a decis ca prima de casare să fie majorată de la 6.500 de lei la 7.500 de lei. Astfel, reducerile prin Programul Rabla Clasic pot ajunge până la valoarea de 12.000 de lei din prețul total al autovehiculului nou, în cazul cumulării mai multor ecobonusuri și casării unei mașini vechi. O altă noutate este introducerea interdicției de înstrăinare a autovehiculelor nou-achiziționate în cadrul programului, precum și obligativitatea restituirii finanțării în cazul nerespectării acestei interdicții. În ceea ce privește achiziția de mașini electrice, bonusul poate ajunge la 45.000 de lei, iar pentru cele hibrid plug-in la suma de 20.000 de lei. Iată care este valoarea ecobonusurilor:

  • ecobonus în valoare de 1.500 de lei la achiziţionarea unui autovehicul nou, exceptând motocicletele, echipat cu sistem de propulsie care generează o cantitate de emisii de maximum 96 g CO_2/km NEDC în regim de funcţionare mixt, conform informaţiilor înscrise în COC, sau echipat cu motorizare GPL/GNC;
  • ecobonus în valoare de 1.500 de lei în cazul în care în COC este înscrisă şi cantitatea de emisii de CO_2 conform standardului WLTP, pentru autovehiculul nou exceptând motocicletele, al cărui sistem de propulsie generează maximum 105 g CO_2/km NEDC în regim de funcţionare mixt, sau echipat cu motorizare GPL/GNC;
  • ecobonus în valoare de 1.500 de lei în cazul în care în COC este înscrisă doar cantitatea de emisii de CO_2 conform standardului WLTP, se acordă pentru autovehiculul nou, exceptând motocicletele, al cărui sistem de propulsie generează maximum 124 g CO_2/km WLTP în regim de funcţionare mixt;
  • ecobonus în valoare de 3.000 de lei la achiziţionarea unui autovehicul nou, exceptând motocicletele, echipat cu sistem de propulsie hibrid.

Pentru cei care își doresc să-și achiziționeze o motocicletă nou trebuie să știe că pot primi 5.500 de lei pentru casarea unui autovehicul uzat.

Ministerul de resort a mai anunțat că valabilitatea notei de înscriere în cadrul Programului Rabla Clasic a fost extinsă la 150 de zile de la data emiterii, timp în care beneficiarii vor derula toate procedurile specifice de achiziţie a autoturismului nou. O altă modificare vizează posibilitatea ca primele de casare să fie transferate între toate tipurile de persoane fizice sau juridice. Această schimbare va permite accesarea programului şi de către cei care nu au o maşină veche de casat. De asemenea, a fost introdusă interdicţia de înstrăinare a autovehiculelor nou-achiziţionate în cadrul programului, precum şi obligativitatea restituirii finanţării în cazul nerespectării acestei interdicţii.

Ediţia din acest an a Programului Rabla Clasic va beneficia de un buget total de 440 de milioane de lei, cu 35 de milioane de lei mai mare decât în 2020, în timp ce pentru Programul Rabla Plus 2021, a fost pus la bătaie un buget de 400 de milioane de lei, dublu faţă de bugetul de anul trecut, dat fiind interesul deosebit pentru acest tip de autovehicule.

„Reamintim faptul că în cadrul Programului Rabla Plus se acordă două tipuri de ecotichete, respectiv 45.000 de lei pentru maşinile full electrice şi 20.000 de lei pentru maşinile hibrid plug-in, dar nu mai mult de 50% din valoarea autoturismului nou. Cei care vor dori să renunţe la o maşină veche, poluantă, şi să achiziţioneze un autovehicul electric vor beneficia atât de prima de casare acordată prin Programul Rabla Clasic, în valoare de 7.500 de lei, cât şi de ecotichetul alocat în cadrul Programului Rabla Plus. De asemenea, s-a decis majorarea cuantumului finanţării pentru motociclete electrice la 5.500 de lei, iar cine doreşte să achiziţioneze o motocicletă electrică şi predă o maşină uzată, ecotichetul se poate cumula cu prima de casare în valoare de 5.500 de lei. Valoarea cumulată a ecotichetului şi a primei de casare nu poate depăşi 50% din valoarea de achiziţie a motocicletei electrice. Valabilitatea notei de înscriere în cadrul Programului Rabla Plus a fost extinsă la 240 de zile de la data emiterii, timp în care beneficiarii vor derula toate procedurile specifice de achiziţie a autoturismului nou”, a transmis Ministerul Mediului.

Sipo Tehnokar SRL, partener de încredere în Programul Rabla

”Creșterea primelor acordate în cadrul Programului ”Rabla Clasic” și dublarea bugetului pentru Programul ”Rabla Plus” reprezintă o decizie bună pentru că va încuraja să vă schimbațiu mașinile vechi cu unele noi, mai puțin poluante și mai prietenoase cu mediul înconjurător.  Anul acesta, prima de casare în cadrul Programului ”Rabla Clasic” a fost majorată la 7.500 de lei, însă în cazul în care sunt îndeplinite condițiile pentru acordarea celor două ecobonusuri suma poate ajunge la 12.000 lei, adică peste 2.400 de euro”, ne-a declarat Silviu Popa, administratorul societății Sipo Tehnokar SRL. Trebuie cunoscut faptul că societatea Sipo Tehnokar SRL vine în sprijinul clienților cu tot ceea ce este necesar pentru obținerea tichetelor, de la preluarea autoturismelor și transportul gratuit al acestora, până la realizarea documentației necesare. Cei care doresc să-și schimbe mașinile vechi cu unele noi pot contacta cu încredere reprezentanții Sipo Tehnokar SRL, care se vor ocupa de toate operațiunile și formalitățile necesare acestui demers. Situată pe drumul european 85, între localitățile Garoafa și Bizighești, pe partea dreaptă pe sensul de mers Focșani-Adjud, Sipo Tehnokar SRL este o societate cu vechime în domeniu, în județul Vrancea, specializată în casarea mașinilor vechi și partener de încredere în Programul Rabla. Pentru a obține informații suplimentare și noutăți despre Programul Rabla nu ezitați să contactați reprezentanții societății la numerele de telefon 0744.989.616 și 0754.873.831, pe site-ul www.dezromania.ro sau pe pagina de Facebook: www.facebook.com/dezromania.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.