Programul Rabla, o nouă sesiune începând cu data de 13 mai 2022

0
285

13 mai 2022 este data la care va debuta o nouă sesiune a programelor „Rabla” şi „Rabla Plus”. Ca noutate, sesiunea din această lună se va adresa și instituţiilor publice şi unităţilor administrativ–teritoriale. Preşedintele Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM), Laurenţiu-Adrian Neculaescu a declarat că ministerul a alocat pentru Programul „Rabla” 335 de milioane de lei pentru persoane fizice, în timp ce persoanele juridice vor avea un buget alocat de 123 de milioane de lei.  „Pe data de 13 mai se va lansa noua sesiune „Rabla”. Am făcut o reaşezare a bugetelor ţinând cont de cererea şi nevoia pieţei pentru un număr cât mai mare de autovehicule electrice. Am alocat pentru Programul „Rabla” – persoane fizice suma de 335 de milioane de lei, pentru persoane juridice suma de 123 de milioane de lei şi, pentru prima dată, instituţiile publice şi unităţile administrativ-teritoriale vor avea o axă de finanţare doar a lor, a cărei alocare va fi de 50 de milioane de lei. De asemenea, pentru Programul „Rabla Plus” persoane fizice am alocat 262 de milioane de lei, pentru persoanele juridice 190 de milioane de lei, iar instituţiile publice vor avea, de asemenea, 100 de milioane de lei alocate numai în această sesiune”, a declarat Neculaescu. Programul „Rabla Clasic” din 2022 are la bază acordarea unei tichet în valoare de 6.000 lei pentru o maşină veche casată, sau de 9.000 lei pentru casarea a două vehicule uzate. Tichetul este utilizabil doar pentru achiziţia unei maşini noi cu noxe emise de maximum 160 g CO2/km în regim WLTP. Pentru achiziţia unui autoturism nou se pot folosi maximum două tichete Rabla. Utilizatorii pot beneficia și de o serie de bonusuri suplimentare după cum urmează:

1.500 de lei, pentru autovehiculul nou, exceptând motocicletele, al cărui sistem de propulsie generează maximum 120 g CO2/km în sistem WLTP;

1.500 de lei, pentru autovehiculul nou, exceptând motocicletele, echipat cu motorizare GPL/GNC;

3.000 de lei la achiziționarea unui autovehicul nou, exceptând motocicletele, echipat cu sistem de propulsie hibrid;

1.500 de lei, pentru casarea fiecărui autovehicul uzat cu o vechime de cel puţin 15 ani de la data fabricaţiei şi care are norma de poluare Euro 3 sau inferioară.

Pentru achiziţionarea de motociclete noi în schimbul predării spre casare a unui autovehicul uzat, se acordă o primă de casare de 6.000 de lei, la care se pot adăuga ecobonusuri astfel:

1.500 de lei, pentru autovehicul nou motocicletă al cărui sistem de propulsie generează maximum 90 g CO2/km în sistem WMTC;

1.500 de lei, pentru casarea unui autovehicul uzat cu o vechime de cel puţin 15 ani de la data fabricaţiei şi care are norma de poluare Euro 3 sau inferioară.

În ceea ce privește programul „Rabla Plus”, cei care optează pentru o maşină 100% electrică sau hibrid Plug-in pot beneficia de următoarele tipuri de vouchere:

– un eco-tichet de 20.000 de lei pentru achiziţia unui autoturism nou hibrid Plug-in cu emisii de CO2 mai mici sau egale cu 78 g CO2/km în regim WLTP (cu condiţia obligatorie a casării unei maşini vechi);

– un eco-tichet de 23.000 de lei, pentru achiziţia unui autoturism nou hibrid Plug-in cu emisii de CO2 mai mici sau egale cu 78 g CO2/km în regim WTLP (cu condiţia obligatorie a casării a două maşini vechi);

-un eco-tichet de 45.000 de lei pentru achiziţia unei maşini 100% electrice, cu condiţia obligatorie a casării unei maşini vechi;

– un eco-tichet de 48.000 de lei pentru achiziţia unei maşini 100% electrice, cu condiţia obligatorie a casării a două maşini vechi.

De asemenea, se poate acorda un eco-bonus în valoare de 1.500 lei pentru fiecare autovehicul uzat care este mai vechi de 15 ani şi are norma de poluare Euro 3 sau inferioară.

Sipo Tehnokar SRL, partener de încredere în Programele „Rabla Clasic” și „Rabla Plus” 2022

Unul dintre principalele centre de colectare în cdrul celor două programe guvernamentale se află în județul Vrancea. Societatea Sipo Tehnokar SRL vine în sprijinul clienților cu tot ceea ce este necesar pentru obținerea tichetelor, de la preluarea autoturismelor și transportul gratuit al acestora, până la realizarea documentației necesare. De aceea, trebuie știut că cei care doresc să-și schimbe mașinile vechi cu unele noi pot contacta cu încredere reprezentanții societății Sipo Tehnokar SRL, care se vor ocupa de toate operațiunile și formalitățile necesare acestui demers. Situată pe drumul european 85, între localitățile Garoafa și Bizighești, pe partea dreaptă pe sensul de mers Focșani-Adjud, Sipo Tehnokar SRL este o societate din Vrancea, cu vechime în domeniu, specializată în casarea mașinilor vechi și partener de încredere în cadrul Programelor „Rabla Clasic” și „Rabla Plus”. Pentru a obține informații suplimentare nu ezitați să contactați reprezentanții societății la numerele de telefon 0744.989.616 și 0754.873.831, pe site-ul www.dezromania.ro sau pe pagina de Facebook: www.facebook.com/dezromania.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.