Proiect inedit de învățare a limbilor engleză și germană printr-un proiect al Centrului de Tineret Focșani din cadrul DJST Vrancea

0
112

Proiectul „Tandem” a fost inițiat la începutul lunii martie de Centrul de Tineret Focșani din cadrul Direcției Județene de Sport și Tineret (DJST) și gândit ca o metodă distractivă pentru învățarea limbilor engleză și german. Din nefericire, restricțiile impuse din cauza pandemiei au stopat derularea activităților însă organizatorii nu s-au dat bătuți și au găsit altă metodă de a continua: cea online. Derularea proiectului a fost posibilă în urma unei strânse colaborări dintre Centrul de Tineret și mai multe asociații din Vrancea. Varianta în mediul online a început in data de 16 aprilie în parteneriat cu Asociația „Voluntariat pentru Viață” din Mărășești si cu Asociația Potpourri – Focșani. Activitățile sunt coordonate de Orania Zdrîncu, responsabil al Centrului de Tineret Focșani, Anamaria Cătănoiu – formator și lucrător de tineret din cadrul Asociației Potpourri – Focșani, alături de voluntarii străini ai Corpului European de Solidaritate prezenți în proiectele ,,I’m with you”, şi ,,Earth Recall”, proiecte implementate de Asociația „Voluntariat pentru Viață” Mărășești – coordonată de Any Mary Elisabeta Drăgan.

„În primă fază am trimis niște chestionare, formulare de înscriere, unde au bifat la ce activități doresc să participe, după care am format 10 grupe în funcție de nivelul de cunoștințe al limbii engleze și vârstă. Am creat grupuri de WhatsUp pentru a menține o legătură permanentă cu participanții și, în funcție de programul voluntarilor am stabilit întâlnirile. Pe baza tabelului de activități, fiecare voluntar are stabilită ziua și ora la care intră. Astfel, ne întâlnim pe ZOOM și derulăm diverse activități, pe diverse teme, totul având la bază dialogul dintre cursanți și voluntari, totul în engleză. Avem și două grupe de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Elena Doamna”, unde copiii sunt foarte încântați și una chiar de la DGASPC”, ne-a spus responsabilul Centrului de Tineret din cadrul DJST Vrancea, Orania Zdrîncu.

Pe parcursul celor 40 de zile, la mai bine de o lună de când a avut loc prima „lecție”, au fost organizate peste 100 de activități ce au avut ca obiectiv exersarea aptitudinilor de comunicare în engleză și germană. Proiectul s-a bucurat de un succes enorm în rândul Celor 50 de participanți, așa încât, cu acordul celor 13 voluntari din Armenia, Franța, Germania, Marea Britanie, Grecia, Vietnam și Rusia, s-a luat decizia prelungirii Proiectului „Tandem” și pe perioada lunii iunie. „După mai mult de o lună de la lansare, în urma feedback-ului extraordinar primit de la toți cei aproape 50 de participanți prin care își exprimau dorința de a continua aceste activități, și în urma  acordului celor 13 voluntari străini implicați, echipa coordonatoare a decis continuarea acestui proiect și în luna iunie. În acest scop, pentru a îmbunătății calitatea și rezultatele proiectului, conducerea DJTS ne-a sprijinit cu abonamentul la platforma Zoom care permite desfășurarea fără întrerupere a întâlnirilor care durează uneori și 2 ore”, se mai arată într-un comunicat al DJST Vrancea.

 

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.