Proiecte sociale de 1 milion de euro în comuna Vizantea Livezi

0
111
Comuna Vizantea Livezi va beneficia de un milion de euro pentru investiții în comună. Primarul Dragoș Ciobotaru a semnat contractul de finanțare cu fonduri europene nerambursabile, în valoare totală de un milion de euro, bani care vor fi investiți într-un after school pentru elevii din clasele V-VIII, pentru servicii sociale, pentru formarea profesională a peste 100 de persoane, dar și pentru finațarea ideilor de afaceri. Într- postare pe o rețea socială, primarul comunei a detaliat modul în care vor fi cheltuiți banii europeni. “Am semnat un nou contract de finanțare cu fonduri europene, în valoare de 1 milion de euro, un proiect pentru care eu și colegii mei ne-am bătut capul aproape 3 ani, am fost și respinși am fost și dezamăgiți, dar până la urmă am reușit! Ce vom face prin acest proiect:
Domeniul 1: After school pentru elevii de la clasele 5-8. Aceștia vor beneficia la prânz de o masă caldă, apoi vor rămâne la școală, alături de profesorii cooptați în proiect, să-și facă temele și să se pregătească pentru a doua zi.
Domeniul 2: Implementarea proiectului „Centrul social de zi și unitate de îngrijire la domiciliu”. După cum știți, clădirea este în curs de execuție pe un alt proiect cu fonduri europene, termenul de finalizare fiind luna iulie, apoi prin acest proiect vom lua in evidență toate persoanele aflate într-o situație socială delicată. Aceste persoane vor beneficia de asistență psihologică, de ajutor la cumpărături, curățenie, îngrijire personală, spălat haine/lenjerii dar și alte servicii sociale. Tot pentru acest domeniu vom cumpăra prin proiect o dubiță și o mașină 4×4 pentru acces iarna și în zone dificile. Serviciile sociale vor fi oferite de personal specializat angajat special.

Domeniul 3: Formarea profesională a unui număr de peste 100 de persoane, în diverse domenii, în vederea găsirii unui loc de muncă. De asemenea, avem prevăzută posibilitatea finanțării unui număr de 14 idei de afaceri cu sume între 10.000 și 20.000 de euro nerambursabili, pentru persoanele care doresc includerea în program. Evident, concursul de proiecte se va face transparent, în baza unor reguli clar stabilite”, a transmis primarul comunei Vizantea-Livezi, Dragoș Ciobotaru.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.