Proiectile găsite în gospodăriile unor vrânceni

0
107

Doi vrânceni au avut surpriza vieții lor când, în timp ce efectuau diverse lucrări prin gospodării, au dat peste muniție de război rămasă neexplodată. Nu au stat pe gânduri și au solicitat ajutorul specialiștilor de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Vrancea. Așa că azi, pompierii militari pirotehniști au mers acolo unde au fost solicitați: la Soveja și Adjud

“Astfel, în jurul orei 10.40, în urma unui apel primit prin 112, pompierii militari pirotehniști au intervenit în localitatea Soveja, după ce un localnic a semnalat faptul că în urma unor săpături în grădină a descoperit un proiectil. Echipajul pirotehnic a preluat un proiectil exploziv calibru 76 mm. În jurul orei 16:05, echipajul pirotehnic s-a deplasat în municipiul Adjud și a ridicat un proiectil exploziv calibru 76 mm, descoperit în timpul unor săpături pentru fundația unei case.

Muniția a fost preluată și transportată în condiții de siguranță la depozitul special amenajat, în vederea distrugerii. Reamintim cetățenilor că pentru prevenirea accidentelor în cazul descoperirii de muniție neexplodată au obligația să asigure zona, fără a o atinge , deoarece aceasta prezintă încă pericol de explozie și să anunțe imediat evenimentul la numărul unic de urgență 112”, a transmis ISU Vrancea.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here