Proiectul de descentralizare, trimis catre presedinte, Parlament si autoritati locale

0
153
UNCJ dragnea oprisan ponta - Proiectul de descentralizare, trimis catre presedinte, Parlament si autoritati locale
foto: romanialibera.ro

 

Ministrul Dezvoltării, Liviu Dragnea, a anunțat că noul proiect privind descentralizarea a fost transmis preşedintelui Klaus Iohannis, Parlamentului, autorităţilor locale şi ministerelor. În calitate de inițiator al actului, Dragnea și-a exprimat speranța că procesul de descentralizare va fi realizat anul viitor.

liviu dragnea faces - Proiectul de descentralizare, trimis catre presedinte, Parlament si autoritati locale“Este un proiect de strategie care cuprinde un calendar de acţiune, aşa cum scrie în Legea-cadru a descentralizării. Eu am trimis acest proiect şi la Administraţia Prezidenţială, la preşedinte, am trimis şi la comisiile de specialitate din Parlament, la structurile asociative, la autorităţile locale, la ministerele de linie, aşteptăm în perioada următoare opinii. Practic, este un calendar în care stabilim care sunt acţiunile care se desfăşoară în acest an. Cuprinde, printre altele, nişte proiecte-pilot şi trebuie să decidem câte proiecte-pilot vor fi, câte judeţe vor fi alese, după care se fac analize de impact în aşa încât, sperăm, la sfârşitul anului să fie gata procesul şi 2016 să fie efectiv anul decentralizării. Tot sper ca ţara asta să se rupă de arhitectura comunistă în care încă ne învârtim în sectorul public, din păcate”,

a declarat Liviu Dragnea.

Conform datelor existente, aproximativ 14.000 de angajaţi vor fi transferaţi din subordinea ministerelor pentru a lucra în instituţiile descentralizate din subordinea autorităţilor locale şi circa 2.000 imobile vor fi trecute din domeniul public al statului în domeniul public al unităţilor teritoriale. (C.D.)

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.