Îndrăznește să fii informat!

sâmbătă, 4 mai 2024

URMĂREȘTE-NE PE:

Îndrăznește să fii informat!

More
    spot_img
    AcasăSocialProiectul Erasmus+ de la Colegiul Tehnic "Edmond Nicolau" a ajuns la final

    Proiectul Erasmus+ de la Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau” a ajuns la final

    Proiectul realizat cu sprijinul Comisiei Europene în cadrul Programului Erasmus+ de Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau” din Focșani a ajuns la final. Unitatea de învățământ a organizat la începutul acestei săptămâni conferința finală de informare şi diseminare a rezultatelor proiectului „Implică-mă şi voi învăța: o abordare multidimensională în prevenirea părăsirii timpurii a şcolii şi abandonului şcolar”, nr. referinţă: 2018-1-RO01-KA101-047467.

    Proiectul realizat cu sprijinul Comisiei Europene în cadrul Programului Erasmus + Acțiunea Cheie 1 – Mobilități de formare a personalului din educația școlară, s-a derulat în perioada 1.09.2018 – 31.08.2020 și a avut ca scop dezvoltarea competențelor cadrelor didactice de elaborare și implementare a unui sistem integrat de măsuri de prevenire a părăsirii timpurii a școlii și intervenție specifică în cazul copiilor cu risc de abandon școlar.

    Activitățile de formare internațională, la care au participat 8 cadre didactice din cadrul Colegiului Tehnic „ Edmond Nicolau” au fost:

    • ”Preventing early school dropout-a challenge for every teacher”, furnizat de Euroteach ITL INSTITUTE din Turcia (10-19.06.2019 – Paris, Franta),  obiectivul cursului a fost familiarizarea participanților cu conceptul de ”early school leaving ESL” și mecanismele de prevenire a abandonului școlar prin învățare;
    • ”School&family: a constructive relationship that contributes to the prevention of school dropout” furnizat de CCEMS din Portugalia (21-27.07.2019 – Leiria, Portugalia) – cursul a permis profesorilor participanți descoperirea de metode și strategii pentru eficientizarea comunicării cu părinții și dezvoltarea competențelor de soluționare a problemelor de comunicare personală și instituțională cu părinții;
    • ”Preventing early school leaving” furnizat de Skupina Primera din Slovenia (4-10.08.2019 – Ljubljana, Slovenia) a prilejuit familiarizarea profesorilor cu metodologia BASE-Building Authentic Self-Esteem (Construirea stimei de sine autentice) utilizată în școli din Slovenia pentru a combate eșecul în educație;
    • ”Creative teaching and learning methods for reducing early school leaving in a lifelong learning society” furnizat de Quarter Mediation din Olanda (13-19.10.2019 – Assen, Olanda) a oferit participanților posibilitatea de a experimenta noi metode de predare-învățare utilizate pentru a preveni părăsirea timpurie a școlii și pentru a motiva elevii să finalizeze învățământul obligatoriu.

    ” În cadrul proiectului  a fost organizat online, pe 28.05.2020, un workshop cu tema:  “Aplicarea metodelor inovative în educație ce contribuie la motivarea elevilor și care au ca efect reducerea absenteismului/abandonului școlar”. Cu această ocazie,  cei 8 profesori participanți la activitățile de formare internațională, au împărtășit colegilor, modul în care au aplicat la clasă noi metode de predare-învățare cu scop motivațional și de prevenire a abandonului școlar. O altă temă importantă, abordată în cadrul workshop-ului, a fost cea legată de parteneriatul  școală-familie-comunitate, parteneriat ce trebuie văzut ca o componentă esențială în organizarea școlii și a clasei de elevi. Echipa de proiect a  elaborat următoarele 3 instrumente de lucru pentru profesori: ghidul didactic „Motivaționarea învățării”, suportul de curs destinat cadrelor didactice ”Metode europene de predare – învațare. Programe de formare parentală” și  ghidul metodologic  ”Exemple de bune practici inovative  în motivarea învățării”. Aceste instrumente  și toate detaliile despre activitățile derulate  se pot accesa pe site-ul proiectului (detalii AICI) ”, a declarat, prof. Alexandru Mădălina, responsabilul de proiect.

    spot_imgspot_img

    ARTICOLE SIMILARE

    Credincioșii din Focșani sunt invitați să participe la tradiționala procesiune de Florii!

    Sâmbătă, 27 aprilie 2024, în ajunul sărbătorii Intrării Domnului în Ierusalim, clericii și credincioșii...

    FOTO! Liceenii de la Colegiul Tehnic “Gheorghe Balş” Adjud, coordonatori în cadrul unui proiect Erasmus+

    Colegiul Tehnic Gheorghe Balş, Adjud coordonează un proiect Erasmus + de mare amploare în...

    Mașina primăriei din Slobozia Bradului depistată aruncând gunoaie pe raza localității! Ce spun autoritățile

    Comisari din cadrul Gărzii de Mediu Vrancea și câteva echipaje de poliție au descins...

    Intrare GRATUITĂ la muzeele din Vrancea! Ziua internaţională a monumentelor şi a siturilor marcată de Muzeul Vrancei

    În fiecare an, la data de 18 aprilie, este sărbătorită Ziua internaţională a monumentelor...

    ARTICOLE POPULARE

    Doliu la Consiliul Județean Vrancea! A murit Luminița Oanele, jurist în cadrul instituției

    Luminița Oanele era jurist de mai mulți ani la Consiliul Județean Vrancea iar decesul...

    Adrian Lățcan, elev al Liceului „Simion Mehedinți” Vidra, va reprezenta România la Campionatul Mondial „Microsoft Office Specialist”

    Vineri, 26 aprilie 2024, la București, s-a încheiat etapa națională pentru calificarea la Campionatul...

    VIDEO Imagini șocante la Păulești! Fostul primar al comunei, Vasile Bratosin, a blestemat pensionarii care nu votează cu PSD!

    La fiecare patru ani, campaniile electorale ale PSD nu contenesc să scoată la iveală...