Proprietarii din clădirile cu bulină ar putea fi evacuaţi cu forţa dacă refuză consolidarea

0
358

Proprietarii din clădirile cu bulină ar putea fi evacuaţi cu forţa dacă refuză consolidarea. La Parlament a fost depus un proiect care prevede că autorităţile vor putea începe lucrările fără să mai ţină cont de împotrivirea locatarilor. Odată mutaţi, proprietarii ar urma să scape de orice plată pentru lucrările de consolidare.

Ca să accelereze consolidarea clădirilor cu risc seismic, autorităţile vor să îi evacueze pe locatari cu forţa din apartamente.

Lucrăm la un pachet de legi pentru asta. Cred că va fi gata în această lună sau în această primăvară vom termina. Sper să reuşim să găsim o soluţie”, a declarat Vasile Dâncu, ministrul Dezvoltării.

Două paragrafe din legea privind reducerea riscului seismic trebuie schimbate.

Putem să îi scoatem pe oamenii ăia dacă se opun, sau dacă sunt plecaţi din ţară, să trecem peste semnătura lor şi în al doilea rând că banii pentru clădirile cu risc zero trebuie să vină de la stat”, a spus Ovidiu Raeţchi, iniţiatorul proiectului de modificare a legii.

De cele mai multe ori, locatarii s-au opus consolidării pentru că aveau de achitat zeci de mii de euro pentru intervenţii sau pentru că nu aveau unde să se mute pe durata lucrărilor.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.