Proprietarii mașinilor mai vechi de 15 ani ar putea plăti o taxă până la sfârșitul anului | Anunțul făcut de Ministerul Mediului

0
2098

Anunț important pentru proprietarii de mașini mai vechi de 15 ani. Ministerul Mediului a anunțat că, până la sfârșitul anului, va fi introdusă o măsură prin care aceștia ar putea fi taxați suplimentar. Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a precizat că măsura va fi introdusă ca urmare a cerințelor Comisiei Europene referitoare la reducerea vârstei parcului auto. „Inclusiv Comisia Europeană ne forţează să luăm măsuri pentru reducerea vârstei parcului auto. Este o decizie asumată la nivelul Guvernului, odată cu negocierea PNRR (planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă – n. r.). Comisia ne-a recomandat să găsim o soluţie pentru maşinile mai vechi de 15 ani. Este o măsura asumată de Guvern prin faptul că am mers mai departe pe această linie cu infrastructura de transport finanţată parţial prin PNRR şi o asumare de reformă în acest domeniu. Va exista pentru maşinile mai vechi de 15 ani cu siguranţă o măsură într-un timp relativ scurt. Se discută acum la nivel guvernamental cu ministerele de resort care ar fi varianta”, a spus Tanczos la TVR1, întrebat despre o posibilă viitoare taxă auto. Întrebat care va fi modalitatea de taxare suplimentară sau care va fi cuantumul acesteia, ministrul a răspuns că nu s-a discutat efectiv de taxă şi probabil nu va fi aplicată de ministerul pe care acesta îl conduce. „Nu am discutat de taxă efectiv şi nu am discutat de dimensiunea taxei şi probabil nu va fi aplicată de Ministerul Mediului. Din punctul meu de vedere trebuie o măsură în balans, adică să avem şi un sprijin pentru cei care renunţă şi, în paralel, să avem o altă abordare pe taxe locale, de exemplu. Să vedem care va fi soluţia care va fi propusă până la urmă de Guvern. Încă o dată: este o măsură cerută şi de Comisia Europeană şi va fi implementată probabil în cel mai scurt timp”, a mai explicat ministrul în cadrul aceleași emisiuni televizate.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.