Protestele angajaţilor de la Finanţe au continuat și miercuri

0
83

Aproximativ 15.000 de angajați ai fiscului au protestat, miercuri, pentru a treia zi consecutiv, nemulţumiţi de proiectul legii salarizării unitare, care ar duce la tăieri de salarii. Și angajații fiscului din Vrancea au participat la un protest spontan, atât la Administrația Județeană a Finanțelor Publice din Focșani, cât și la administrațiile financiare din Panciu și Adjud. Salariații din Finațele Publice au protestat, chiar dacă liderii de sindicat aveau programată o întâlnire cu ministrul de resort.

„Sunt oameni care vor să iasă în continuare în stradă, au ieşit în stradă, unii aşteaptă întâlnirea pe care o avem cu ministrul Finanţelor şi pe cea cu premierul. Speranţe foarte mari nu sunt din partea colegilor noştri, pentru că ei şi-au cam pierdut încrederea în politicieni că duc până la capăt ceea ce au promis”, a declarat Vasile Marica, liderul Sed Lex.

Sindicatul care le reprezintă drepturile salariaților fiscului a transmis către Ministerul Finanţelor Publice o nouă grilă de salarizare.

„Am transmis o nouă grilă, un mod de a vedea lucrurile diferit faţă de ceea ce este în grila de salarizare, cu altă ierarhizare, un alt mod de a vedea importanţa şi complexitatea muncii în sistemul fiscal în România, această armată care se ocupă de colectare, de gestionarea banului public. După ce am făcut aceste lucruri, la propunerea Guvernului a ieşit inclusiv ca sporul de 15% către parlament să fie anulat, ceea ce i-a deranjat foarte mult pe colegii noştri, ceea ce duce la scăderi de salarii, ceea ce face să fie o stare de nemulţumire şi disconfort genereal, pentru că atunci când îţi ia cineva din bani, este grav”, a mai spus focșăneanul Vasile Marica.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.