PROTESTELE în sănătate continuă: Sindicaliştii vor picheta joi sediul Ministerului Sănătăţii

0
336

Sindicaliştii din sănătate vor picheta sediul Ministerului Sănătăţii, joi, între orele 12.00 şi 14.00, în semn de protest faţă de „ignorarea aspectelor privind drepturile salariaţilor” şi „încălcarea prevederilor Codului Muncii în ceea ce priveşte timpul de muncă şi timpul de odihnă”, informează reprezentanţii medicilor.

Potrivit unui comunicat „Federaţia Sindicală Hipocrat, Sindicatul Promedica şi Camera Federativă a Sindicatelor Medicilor din România – C.F.S.M.R., pichetează Ministerul Sănătăţii pe 7 aprilie, de Ziua Mondială a Sănătăţii”.

„Membrii de sindicat din Federaţia Sindicală Hipocrat, Sindicatul Promedica şi Camera Federativă a Sindicatelor Medicilor din România sunt indignaţi de lipsa de predictibilitate a reformei din Sănătate şi de ignorarea aspectelor privind drepturile salariaţilor, prin încălcarea prevederilor Codului Muncii în ceea ce priveşte timpul de muncă şi timpul de odihnă, ce duce la scaderea alarmantă a calităţii actului medical” se mai spune în comunicat.

Sindicaliştii din sănătate au protestat şi pe 31 martie, atunci când au pichetat sediul Ministerului Muncii după ce s-a anulat întâlnirea de la Camera Deputaţilor, care ar fi trebuit să aibă între membrii din Comisia de Sănătate şi sindicalişti.

Peste 12.000 de angajaţi din sistemul sanitar din toată ţara au protestat între 21 şi 27 martie prin grevă de tip japonez iar potrivit calendarului anunţat de sindicate, pe 11 – 17 aprilie va fi grevă de avertisment, cu încetarea activităţii timp de două ore.

Dacă până atunci revendicările sindicaliştilor nu vor fi soluţionate, pe 18 aprilie medicii vor declanşa grevă generală, cu susţinerea unei treimi din activitate medicală şi asigurarea urgenţelor.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.