PSD Vrancea „plânge si suspină” de grija primarilor social-democrați

1
488
Exact ca în poezia „Muma lui Ștefan cel Mare” scrisă de cunoscutul Dimitrie Bolintineanu, PSD Vrancea „plânge și suspină” de grija primarilor social-democrați. Împărțirea bugetului pe localități i-a făcut pe pesediști să sară la gâtul șefului administrației județene Cătălin Toma. Într-un comunicat de presă postat pe rețeaua de socializare, PSD Vrancea îl acuză pe Toma că nu a făcut nimic pentru județ de când a preluat mandatul de președinte, în afară de plata unor polițe politice favorizând membrii propriului partid. „Laboratorul” PSD a făcut și un mic calcul, pe criterii de partid, și a constatat că 63% dintre vrânceni trebuie „să stea în noroi, frig și să fie condamnați la subdezvoltare”. Nemulțumirea acestora este legată, de această dată, de modul în care majoritatea din CJ Vrancea a votat repratizarea sumelor de bani pentru administrațiile locale din județ. Se pare că odată cu pierderea frâielor „giudețului”, pesediștii și-au pierdut și memoria. Dacă este să ne uităm pe cifrele alocate fix în urmă cu doi anișori, atunci când căpitan de județ era însuși Marian Oprișan, comunelor conduse la acea vreme de primari liberali, le-au fost repartizate sume infime. Mai exact, în ianuarie 2020, „pixul lui Oprișan”a trecut în dreptul comunelor conduse de primari PNL suma de 120.000 lei. Exemplu elocvent: comuna Bîrsești, condusă la acea vreme de un primar PNL a primit 120.000 lei, în timp ce comunei Negrilești, cu primar PSD, i-au fost alocați 375.000 lei. Exemplele pot continua: comuna Homocea (primar PNL), alocați 150.000 lei, Slobozia Bradului, condusă de primar PSD, alocare de 445.000 lei. La Păunești (primar PNL), alocare de 120.000 de lei, în timp ce comuna Spulber (primar PSD) a primit 405.000 lei. De menționat este că, modul alocării de fonduri pe criterii politice a fost susținut pe întreaga perioadă în care Oprișan era șef peste județ. Și continuăm cu un alt exemplu mult mai aplicat în ceea ce privește modul în care erau investiți banii pe criterii politice. Urechești: drumul județean 205B – lungime 28 km – o arteră de circulație care nu a văzut asfalt doar pentru că primarul din comună nu făcea parte din același partid politic cu cei care se aflau la cârma județului. În urmă cu 5 ani, primarul din Urechești, exasperat că CJ Vrancea nu se implică în modernizarea drumului măturat de inundații, a cerut autonomia față de fondurile județene. Demersul său a fost tratat cu indiferență și a trebuit să mai treacă 5 ani de zile pentru ca porțiunea de drum să vadă un strat nou de asfalt. Așadar, principiul alocării banilor pe criterii politice nu este o noutate în județul Vrancea sau în țară. Nu Cătălin Toma a patentat acest sistem bolnăvicios în județul nostru, el a fost „descoperit” și pus „în practică” de Marian Oprișan încă din zorile lui 1995, atunci când Oprișan a devenit „tătucul” județului.
Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

1 COMENTARIU

  1. Acest model de a face politică nu este unul de viitor. De așa ceva profită doar străinii. Românii ar trebui să facă politică pentru români, nu pentru PSD-isti, PNL-isti, USR-isti, etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.