Rămâne cum am stabilit: Focșaniul nu va avea viceprimari

1
406

Încercare eșuată a consilierilor PNL de a introduce pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local Focșani nu unul, ci două proiecte de hotărâre pentru alegerea viceprimarilor municipiului. La debutul ședinței ordinare de astăzi, consilierul liberal Costel Bîrsan a propus introducerea pe ordinea de zi a acestor proiecte distincte, primul pentru alegerea viceprimarului care ar urma să îl înlocuiască pe primarul Cristi Valentin Misăilă, la nevoie. Nu a fost tocmai cum s-a calculat, deoarece introducerea pe ordinea de zi a acestor proiecte nu a fost privită cu ochi buni de o majoritate în CL Focșani. Doar 10 voturi „pentru” au fost exprimate – din partea consilierilor liberali, restul de 11 fiind abțineri – din partea grupului PSD și USR-PLUS. De altfel, poziția USR-PLUS era cumva previzibilă, dat fiind că fusese anunțată cu ceva timp înainte de ședință… pe Facebook: „Ceea ce nu s-a anunțat inițial pe ordinea de zi și nu au știut până aseară consilierele USR PLUS, Alexandra Tătaru și Corina Atanasiu, a fost surpriza făcută de consilierii PNL în ședința de comisie de specialitate, respectiv introducerea pe ultima sută de metri a două proiecte de hotărâri vizând alegerea celor doi viceprimari.
Exceptând faptul că elaborarea a două proiecte distincte pentru alegerea a doi viceprimari este neconformă cu noul Cod Administrativ (art. 152^4), nu putem trece cu vederea lipsa discuțiilor prealabile între PNL și USR PLUS cu privire la acest demers.
Considerăm că alegerea de către o majoritate de dreapta, PNL USR PLUS, a celor doi viceprimari ar fi trebuit să se bazeze pe un acord solid în care să fie trasate principiile și proiectele comune, precum și atribuțiile pe care dreapta și le-ar fi asumat pentru cei doi aleși. Acest lucru nu s-a întâmplat, PNL discutând tot de pe poziție de forță prin care cere imperativ sprijinul USR PLUS în construirea majorității fără a oferi nimic la schimb”.

Loading...

1 COMENTARIU

  1. USR-Plus nu este partid de dreapta. Nu au absolut niciun punct in doctrina sau program care sa fie asociat cu doctrina de dreapta. Aceasta incadrare fortata jigneste inteligenta romanilor. Nu mai continuati aceasta aberatie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.