Rata de infectare în Vrancea continuă să scadă. O singură comună are peste 2, rată de infectare 0 în 16 localități

0
351

Rata de infectare în Vrancea a scăzut de la 0,71 la mia de locuitori, cât fusese calculată ieri, la 0,66 astăzi, conform datelor oferite de Direcția de Sănătate Publică Vrancea. Tabelul cu valorile ratei de incidență a infectării cu COVID-19 în județ arată că 16 localități au rate de infectare 0, peste 1,5 la mia de locuitori în alte 5 și o singură comună are peste 2. În cele două municipii ale județului, valorile ratei de infectare sunt sub 1 la mia de locuitori, ambele în scădere – Focșani are 0,90, în timp ce Adjud are 0,74. Doar în Soveja rata de infectare este peste 2, însă este în stagnare: 2,37 în stagnare.
Localități cu rate de infectare peste 1,5 la mia de locuitori sunt Bordești – 1,73 în scădere, Gugești – 1,81 în stagnare, Gura Caliței – 1,58 în stagnare, Nănești – 1,78 în stagnare, și Obrejița – 1,85 în stagnare. Localități cu rate de infectare peste 1 (dar până la 1,5) sunt Biliești – 1,45 în stagnare, Ciorăști – 1,07 în stagnare, Golești – 1,25 în stagnare, Panciu – 1,41 în stagnare, Popești – 1,37 în stagnare, și Vintileasca – 1,05 în stagnare.
Localitățile cu rate de infectare 0 sunt Andreiașu de Jos, Bârsești, Bălești, Boghești, Chiojdeni, Corbița, Măicănești, Mera, Nereju, Paltin, Păulești, Răstoaca, Reghiu, Sihlea, Slobozia Ciorăști, Spulber.
Ca efect al măsurilor care au fost implementate la nivelul județului, în Vrancea se menține una din cele mai mici rate de infectare cu COVID-19 la nivel național. Măsurile adoptate și respectate de majoritatea cetățenilor trebuie continuate cu rigurozitate și responsabilitate pentru a preveni răspândirea virusului în comunitate. DSP Vrancea pune accent în continuare pe măsurile de protecție sanitară, care nu trebuie neglijate, singurele instrumente eficiente în prevenirea transmiterii virusului SARS-CoV-2 și îmbolnăvirii cu COVID-19”, transmite DSP Vrancea.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.