Rata de infectare în Vrancea, în scădere. Trei localități au valori peste 2, alte 20 au 0

0
344

Rata de infectare cu COVID-19 în județul Vrancea continuă să fie printre cele mai mici din țară, astăzi valoarea fiind tot în scădere, de 0,60 la mia de locuitori. Potrivit tabelului cu valorile ratei de incidență a infectării cu COVID-19 în județ întocmit de Direcția de Sănătate Publică Vrancea, doar în trei comune sunt peste 2 cazuri la mia de locuitori, în vreme ce alte 20 sunt pe 0. În cele două municipii ale județului valorile ratei de infectare sunt sub 1: Focșani – 0,76 în scădere, Adjud – 0,69 în scădere. Rată de infectare peste 2 au Fitionești – 2,36 în stagnare, Gologanu – 2,65 în stagnare, și Slobozia Ciorăști – 2,00 în stagnare.
Comune cu rate de infectare peste 1,5 la mia de locuitori sunt Gugești – 1,66 în stagnare, și Răstoaca – 1,65 în stagnare, în timp ce localități cu rate de infectare peste 1 (până la 1,5) sunt Bordești – 1,15 în stagnare, Cotești – 1,23 în stagnare, Golești – 1,25 în scădere, Milcovul – 1,11 în stagnare, Popești – 1,02 în stagnare, și Vizantea-Livezi – 1,30 în stagnare. Nu în ultimul rând, localitățile cu rate de infectare 0 sunt Andreiașu de Jos, Bîrsești, Bălești, Boghești, Cîmpineanca, Cîrligele, Corbița, Jitia, Movilița, Năruja, Negrilești, Nereju, Păunești, Reghiu, Slobozia Bradului, Soveja, Spulber, Tănăsoaia, Vidra și Vintileasca.
Ca efect al măsurilor care au fost implementate la nivelul judeţului, în Vrancea se menține una din cele mai mici rate de infectare cu COVID-19 la nivel naţional. Măsurile adoptate şi respectate de majoritatea cetăţenilor trebuie continuate cu rigurozitate și responsabilitate pentru a preveni răspândirea virusului în comunitate. DSP Vrancea pune accent în continuare pe măsurile de protecție sanitară, care nu trebuie neglijate, singurele instrumente eficiente în prevenirea transmiterii virusului SARS-CoV-2 și îmbolnăvirii cu COVID-19”, transmite DSP Vrancea.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.