Războiul declarațiilor între primarul Misăilă și consilierii locali PNL

0
388

Apropierea de alegerile locale îi face pe principalii actori să iasă la atacuri publice. Acuzațiile curg de ambele părți, fie că vorbim despre PSD sau PNL. Luni, cele două partide au decis să se acuze reciproc pentru eșecurile din ultimii patru ani de administrație la Focșani. Într-un comunicat de presă, primarul Focșaniului Cristi Misăilă îi acuză pe liberalii din consiliul local că nu au făcut nimic altceva decât să redacteze plângeri penale. Misăilă spune că în cei patru ani de când s-a format Consiliul Local consilierii PNL boicotează activitatea Primăriei prin blocarea proiectelor de dezvoltare a orașului. “La Focșani, campania electorală a început, așa cum era de așteptat, urât! Curg plângerile penale împotriva Primăriei Municipiului Focșani, formulate de grupul de consilieri locali PNL. De patru ani, consilierii PNL Focșani nu fac altceva decât să boicoteze activitatea Primăriei. De patru ani, liberalii nu votează proiectele de hotărâre ale Consiliului Local, blochează proiectele de dezvoltare și, mai nou, fac plângeri penale, în speranța că reușesc să oprească modernizarea orașului”, se arată în comunicatul semnat de Cristi Misăilă care a mai spus că plângerile penale ale consilierilor locali PNL la adresa Primăriei Municipiului Focșani curg pe bandă rulantă și sunt făcute doar ca să afecteze imaginea Primarului Municipiului Focșani cât și a Primăriei.

“Focșănenii trebuie să știe că fiecare plângere a liberalilor din Consiliul Local Focșani înseamnă o muncă titanică pentru funcționarii publici din Primărie, care lucrează 2-3 săptămâni pentru a pune la dispoziția organelor de anchetă penală toate  documentele solicitate – de obicei zeci de dosare cu mii de documente copiate! Aceasta a fost activitatea PNL în Consiliul Local Focșani”, se mai arată în același comunicat.

În replică, liderul consilierilor PNL din Consiliul LocaL, Nicu Tănase a transmis că atât el cât și colegii liberali s-au opus de fiecare dată cumpărărilor de imobile pentru care existau suspiciuni că banii publici sunt cheltuiți netransparent, făcând referire la adresa procurorilor DNA care cer lămuriri într-un dosar penal care urmărește tranzacționarea unei clădiri pentru DDSP.

“Focșănenii trebuie să știe că noi, consilierii PNL ne-am opus la cumpărările și vânzările “urât mirositoare” de imobile pe care domnia sa împreună cu majoritatea PSD și sateliții voiau să le tranzacționeze transformând Primăria Focșani în “agenție imobiliară”. Cumpărări de imobile fără rost cu un vădit caracter de cheltuiere netransparent a banului public. Apoi ne-am opus la alocarea de miliarde de lei vechi pentru “parangheliile” de prost gust comandate de PSD tot pe banii focșănenilor (în timp ce străzile erau sub orice critică, ca să dau un exemplu)”, a spus Nicu Tănase, liderul consilierilor liberali din CL . Tănase îl acuză pe primarul Cristi Misăilă că nu a făcut nimic de când a fost ales primar și se plânge acum când PNL este la guvernare întrebându-se retoric: De ce nu au făcut și în cei 4 ani de guvernare PSD?!

“Probabil că de aceea în 4 ani de mandat nu a făcut mai nimic pentru focșăneni și s-a trezit în “prelungiri” odată cu venirea guvernului PNL (oare de ce nu au făcut și în cei 4 ani de guvernare PSD?!). Dar înainte de toate, focșănenii trebuie să știe că majoritatea în Consiliul  Local Focșani o are PSD și sateliții ALDE-UNPR-independent. În afară de proiectele de hotărâre unde sunt necesare două treimi din voturile consilierilor pentru aprobarea lor restul au trecut ca “acceleratul prin gară” cu votul majorității”, a mai spus Nicu Tănase. Liberalul a ținut să reamintească cetățenilor din Focșani că o serie de proiecte ale PNL au fost respinse sau nu au fost introduse pe ordinea de zi.

“Domnul primar uzează de minciuni ținând cont de faptul că marea majoritate a cetățenilor din Focșani nu sunt la curent cu modul în care votează ei proiectele de hotărâre. Toate proiectele care sunt inițiate de consilierii PNL au fost respinse pe bandă rulantă fără nici cea mai mică motivare. Ultima dată au respins un proiect de hotărâre inițiat de consilierii PNL, privind asigurarea de locuințe de serviciu pentru personalul medical deoarece Focșaniul duce mare lipsă de medici și asistenți medicali. (Oare de ce?). Un asemenea proiect de hotărâre nici măcar nu au vrut să-l introducă pe ordinea de zi pentru dezbatere. Cam așa le pasă lor de focșăneni și de sănătatea acestora! În ceea ce privește problemele penale de la primărie cred că nu consilierii PNL trebuie să răspundă pentru modul cum au administrat Focșaniul”, a mai adăugat Nicu Tănase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.