Reacția Jandarmeriei Vrancea după acuzațiile aduse de Salvamont România

0
931
Inspectoratul de Jandarmi Județean Vrancea a oferit un punct oficial de vedere după ce instituția a fost acuzată (vezi detalii AICI) de Salvamont România că și-ar fi derogat meritele pentru salvarea celor 12 muncitori din apele învolburate ale Zăbalei. Într-o postare pe aceeași rețea de socializare, IJJ Vrancea transmite că nu a existat vreun moment în care s-a minimalizat participarea la acțiune a salvamontiștilor, a poliției, a primăriei sau a altor instituții. Mai mult decât atât, postarea Jandarmeriei Vrancea este însoțită și de o serie de fotografii care să steargă orcie urmă de îndoială că jandarmii nu ar fi participat la acțiune, așa cum au fost acuzați de reprezentanții Salvamont România.
„Postarea noastră de duminică referitoare la intervenția de la Nereju a provocat o reacție de nemulțumire și multe comentarii. Facem precizarea că postarea a fost făcută pentru a evidenția acțiunea jandarmilor, fără a afirma că salvarea persoanelor a fost realizată exclusiv de jandarmi. De asemenea, postarea noastră a fost făcută după ce ISU Vrancea, coordonatorul misiunii, a dat toate detaliile privind forțele participante la această intervenție. Având în vedere că toate datele despre această intervenție erau publice, comunicarea noastră a urmărit informarea opiniei publice cu privire la acțiunea personalului propriu. În niciun moment nu am minimalizat participarea salvamont sau a celorlalți participanți – poliția, primăria, ambulanța etc la această acțiune – nici aceștia nu au fost menționați pentru că informația era deja publicată oficial de ISU Vrancea. De altfel, pe pagina proprie, am recunoscut contribuția Salvamont la reușita misiunii și o facem și acum. Toți participanții la acestă misiune au avut un rol și niciunul nu a fost spectator!”, a scris Jandarmeria Vrancea pe Facebook.
Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.