FOTO: Recital de cântece și ilustrație de lumânări Panciu 60+, la Ora Pământului

0
97

Cea de-a zecea participare a orașului Panciu la evenimentul anual „Ora Pământului” a fost marcată sâmbătă, 24 martie 2018, cu o ilustrație de lumânări Panciu 60+ și un recital de cântece interpretate de Corul Cantabile, de la Liceul Teoretic „Ioan Slavici” – dirijor: prof. Andrei Igor Manovici, cărora li s-au alăturat și  elevi de la Liceul Tehnologic „Al. I. Cuza” , îndrumați de profesorul Silviu Roșu. Recitalul, intitulat „Cantus Mundi – Ora Pământului”, a făcut parte din Programul Național „Cantus Mundi“, coordonat de către Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin“ și reglementat prin HG 821/2014 de către Guvernul României. Alături de Corul Cantabile, au cântat.

Ambele manifestări s-au desfășurat pe esplanada din Parcul Central, în intervalul orar 20.30-21.30, când iluminatul public și ambiental de la instituțiile publice a fost oprit, pentru a atrage atenția asupra problemelor de mediu actuale. Patrule mixte, ale Poliției, Jandarmeriei și ale Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență, au asigurat desfășurarea în condiții optime a evenimentelor prin derularea de acțiuni de prevenire a manifestărilor antisociale, atât în zona centrală, cât și în cea periurbană, respectiv în cartierele Satu-Nou, Crucea de Jos, Dumbrava, Crucea de Sus și Neicu.

„Le mulțumesc tuturor participanților – elevi, profesori, părinți, locuitori ai orașului – care au ignorat temperaturile scăzute și au contribuit la reușita evenimentului. Țin să le mulțumesc tuturor partenerilor care au fost și anul acesta  alături de Primăria Orașului Panciu la «Ora Pământului»: Liceul Tehnologic «Al. I. Cuza», Liceul Teoretic «Ioan Slavici», Casa Orășenească de Cultură «Mihai Eminescu» Panciu, Clubul «ECO MED» și Asociația «Lumea lui Pinocchio». De asemenea, mulțumesc Poliției Orașului Panciu, Secției 2 de Jandarmi, Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Panciu și Poliției Locale, pentru acțiunile de asigurare a ordinii publice. Nu în ultimul rând, le mulțumesc instituțiilor publice și agenților economici care au dat curs invitației noastre de a întrerupe iluminatul ambiental, contribuind, astfel, la atingerea scopului urmărit de evenimentul «Ora Pământului»“, a afirmat primarul Iulian Nica.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.