Recomandările polițiștilor pentru mini vacanța de 1 Mai

0
295

aglomeratie trafic politie focsani vrancea jdv 1 1024x683 - Recomandările polițiștilor pentru mini vacanța de 1 Mai

Având în vedere minivacanţa de 1 Mai, poliţiştii le recomandă cetăţenilor ca în această perioadă să acorde o atenţie sporită asupra siguranţei personale şi a bunurilor pe care le deţin. Pentru infractori, starea generală de destindere din jur reprezintă o ocazie ideală pentru a „acţiona”.

Poliţiştii vrânceni vor fi la muncă în această minivacanţă, conducerea Inspectoratului de  Poliţie Judeţean Vrancea urmând a ţine sub observaţie toate manifestările ce vor fi organizate pe raza judeţului cu ocazia sărbătoririi Zilei Internaţionale a Muncii şi a Zilei Internaţionale a Tineretului.

O componentă importantă a acţiunilor ce vor fi desfăşurate de poliţişti în această perioadă o reprezintă activităţile de prevenire, care vor fi desfăşurate de către toate structurile de poliţie.

Astfel, Poliţia recomandă tuturor cetăţenilor să aibă în vedere un minimum de măsuri de autoprotecţie, pentru a petrece aceste zile în siguranţă.

Printre sfaturile pe care poliţiştii le au pentru cei care vor efectua deplasări mai lungi sau vor ieşi la iarbă verde sau la cumpărături, se numără următoarele:

 • Când sunteţi la cumpărături, evitaţi să aveţi asupra dumneavoastră sume mari de bani în numerar şi nu vă lăsaţi bunurile de valoare (borsetă, servietă, etc.) în căruciorul pentru cumpărături. De asemenea, fiţi atenţi la portofel şi la poşetă! Este indicat ca doamnele să-şi ţină poşeta cât mai aproape de corp, iar portofelul să fie păstrat într-un buzunar interior al hainei sau în buzunarele din faţă ale vestimentaţiei.
 • Evitaţi discuţiile în contradictoriu cu persoane necunoscute sau în stare de ebrietate şi nu ripostaţi la agresivitatea lor verbală. De asemenea, ocoliţi grupurile de persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau cele care manifestă un comportament agresiv.
 • Dacă sunteţi acostaţi pe stradă, nu ezitaţi să cereţi sprijinul celorlalţi trecători sau să intraţi într-un magazin.
 • Atunci când aţi fost martorii unor manifestări violente, anunţaţi imediat Poliţia.
 • În cazul absenţelor îndelungate de la domiciliu, comunicaţi acest fapt numai persoanelor în care aveţi mare încredere.
 • Încuiaţi uşile şi geamurile, chiar şi atunci când plecaţi pentru câteva minute.
 • Nu lăsaţi sume mari de bani sau valori în locuinţă.
 • Evitaţi discuţiile despre bunurile de valoare pe care le aveţi în casă.
 • Pentru protecţia autovehiculului, vă recomandăm ca atunci când îl parcaţi să închideţi geamurile şi să vă asiguraţi apoi că l-aţi încuiat.
 • Depozitaţi cumpărăturile în portbagaj şi nu lăsaţi la vedere bunuri de valoare, precum aparatură GPS, telefoane mobile, borsete sau serviete.
 • Dacă aveţi de făcut deplasări cu autoturismul, adaptaţi permanent viteza de deplasare la particularităţile de drum şi de trafic şi nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare.
 • Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice şi folosiţi centura de siguranţă.

Totodată, vă aducem la cunoştinţă faptul că poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră se vor afla în stradă şi vor fi prezenţi pe principalele drumuri naţionale, în punctele cu risc ridicat de accidente, în special la orele cu trafic intens, unde vor organiza, în mod sistematic, acţiuni de control, în vederea fluidizării circulaţiei şi prevenirii evenimentelor rutiere, precum şi pentru limitarea excesului de viteză şi depistarea celor care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice.

În cazul în care sunteţi totuşi victimă a unei infracţiuni, apelaţi imediat numărul unic de urgenţă 112.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here