Reguli noi în PSD. Se interzice cumulul de funcţii, măsură ce-l vizează și pe Marian Oprișan

0
293

Comitetul Executiv Naţional al PSD a decis introducerea unei interdicţii de cumul de funcţii în partid, liderii fiind nevoiţi să aleagă între o poziţie aleasă la nivel local şi una la nivel naţional.

Măsura îi va afecta pe mulţi lideri judeţeni inclusiv pe liderul PSD Vrancea, Marian Oprișan, care este și vicepreședinte al partidului la nivel național. Liviu Dragnea a precizat că această propunere a fost dezbătută foarte mult, iar în final doar “patru sau cinci” social-democraţi s-au împotrivit ideii. Astfel, liderii PSD vor trebui să aleagă între o funcţie de conducere la nivel local şi una la nivel naţional, nemaiputând să cumuleze astfel de poziţii, cum se întâmplă în prezent.

Un lider de organizaţie judeţeană sau municipală, de exemplu, nu va mai putea ocupa funcţii alese la nivel naţional, precum cea de vicepreşedinte sau preşedinte executiv. Dacă un lider local va dori să candideze la Congres şi va câştiga, va trebui să aleagă între cele două funcţii. Preşedintele PSD a precizat că acest sistem va ajuta partidul în alegerile locale şi parlamentare, când liderii locali vor putea să se concentreze doar pe problemele organizatorice şi nu vor mai fi implicaţi direct în deciziile politice de la vârful partidului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.