Repetiţie generală pentru alegerile locale 2016

0
254

Comisia Tehnică Centrală a alegerilor locale 2016 a desfăşurat, duminică, prima dintre cele trei simulări ale alegerilor locale 2016, fiind estate aplicaţiile informatice antifraudare şi cele care permit raportarea în timp real a prezenţei la vot.

Operatorii de calculator au fost, duminică, în secţiile de votare şi au introdus un volum cât mai mare de date astfel încât să se poată verifica operabilitatea sistemului. Testarea a fost  organizată de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi Autoritatea Electorală Permanentă.

Trei simulări legate de funcţionalitatea aplicaţiilor destinate alegerilor vor fi organizate în zilele dinaintea scrutinului, pentru identificarea vulnerabilităţilor sistemului informatic care a fost creat pentru combaterea votului multiplu şi asigurarea unei raportări în timp real a prezenţei la vot.

Pentru alegerile din 5 iunie vor exista două aplicaţii. Una dintre ele va verifica CNP-urile, astfel încât să nu existe situaţii de vot multiplu. O altă funcţionalitate este transmiterea în timp real a numărului de alegători prezenţi la urne. Codurile sursă realizate de progarmatorii aplicaţiilor au fost predate la Autoritatea Electorală Permanentă şi nu vor mai suferi niciun fel de modificări.

Revelion 2023 SARA Events
Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.