Reprezentanţii statului în AGA nu nu vor mai fi plătiţi

0
89

Guvernul a aprobat Ordonanţă de Urgenţă  prin care reprezentanţii statului în adunările generale ale acţionarilor din companiile unde statul este acţionar majoritar nu vor mai fi retribuiţi, potrivit unui comunicat publicat miercuri, după ce Guvernul a adoptat în iulie un memorandum în acest sens.

Măsura a fost motivată prin faptul că trebuie să se asigure „un tratament egal între acţionarii unei societăţi”, dar şi prin faptul că societăţile listate au un număr foarte mare de acţionari, iar remunerarea acestora ar fi dificilă.

„Guvernul a aprobat în acest sens o ordonanţă de urgenţă care modifică şi completează Ordonanţa Guvernului 26/2013 privind întărirea disciplinei financiare la nivelul unor operatori economici la care statul sau unităţile administrativ-teritoriale sunt acţionari unici ori majoritari sau deţin direct sau indirect o participaţie majoritară”, se arată în comunicat.

În OUG se mai precizează că statul şi unităţile sale administrative, în exercitarea calităţii de acţionar la firmele la care deţin acţiuni direct sau indirect, acordă mandate cu titlu gratuit reprezentanţilor săi în adunările generale ale acţionarilor acestor companii. Unul dintre motivele luării acestei măsuri este şi faptul că există firme ale căror acţiuni sunt tranzacţionate pe bursă, „iar numărul acţionarilor este foarte mare, ceea ce ar face dificilă, din punct de vedere economic plata unei asemenea remuneraţii către reprezentanţii tuturor acţionarilor”, se mai arată în proiectul citat.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.