Republica Moldova vrea sa interzica deputatilor rusi accesul pe teritoriul sau

0
150

Nicolae_Timofti_presedinte-moldova

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, intenţionează să le interzică deputaţilor ruşi intrarea pe teritoriul republicii cu excepţia vizitelor oficiale, informează agenţia de presă rusă TASS, care citează un interviu acordat de Timofti postului de televiziune “Moldova-1”.

“Cred că trebuie să intervenim în mod operativ în situaţia creată. L-am rugat pe ministrul de externe să ia măsurile necesare pentru a le interzice deputaţilor ruşi să vină în ţara noastră din propria dorinţă, în afara vizitelor oficiale în cadrul cooperării interparlamentare”,

a declarat şeful statului moldovean, potrivit TASS, preluată de Agerpres.

Timofti a precizat că anterior Ministerul de Externe al Republicii Moldova a transmis Ambasadei Rusiei poziţia autorităţilor moldovene cu privire la întâlnirile dintre politicieni ruşi şi candidatul la preşedinţia Găgăuziei, Irina Vlah, deputat al parlamentului de la Chişinău.

În pofida faptului că Vlah este candidat independent, un sprijin activ îi este oferit de Partidul Socialiştilor din Republica Moldova, care deţine o pătrime dintre mandate în parlamentul de la Chişinău. Pentru a o susţine pe Vlah au venit săptămâna trecută în Republica Moldova mai mulţi deputaţi ruşi, care au desfăşurat vizite la Chişinău şi în alte oraşe ale autonomiei găgăuze.

Alegerile pentru funcţia de “başkan” al autonomiei găgăuze din Republica Moldova vor avea loc în 22 martie, în cursă fiind înscrişi 12 candidaţi. În opinia experţilor, şanse reale la victorie au Vlah şi alţi patru candidaţi.

Sursa: www.evz.ro

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.