Respect! Alexandru Puiu, tânărul din Focșani care l-a scos din apă pe copilul căzut cu maşina în Dâmboviţa, spune că oricând ar repeta gestul

0
605

Alexandru Puiu este eroul din Focșani care  prin gestul său a reușit să impresioneze o țară întreagă. Tânărul de 30 de ani a sărit în apa înghețată a Dâmboviței, fără să se gândească la faptul că ar fi putut să nu mai iasă niciodată. A sărit pentru a salva viața unor oameni aflați în cumpănă și a reușit să smulgă din ghearele morții un copil de 8 ani. Pentru asta, Alexandru Puiu a devenit un tânăr apreciat de întreaga țară.

„Am avut un impuls şi am sărit. Erau două persoane care încercau să facă ceva, să-i scoată din maşină, dar cumva erau blocate, nu ştiau ce să facă. M-am gândit să sparg geamul, dar apoi am văzut că maşina e în două uşi, iar scaunul se poate rabata. Aşa am ajuns la copil, poate asta a fost şansa, ca eu să am maşină cu două uşi şi acolo, în apa rece ca gheaţa, să observ acest detaliu, am ajuns la copil, l-am luat, era vânăt tot, buzele îi erau vinete, l-am adus cu greu la mal, pentru că era extrem de frig, din cauza frigului nu-mi puteam ţine respiraţia sub apă, apoi de abia puteam înainta, l-am predat la mal şi apoi m-am întors după bărbat. Deşi el fusese şofer, deci locul său fusese în faţă, l-am găsit pe bancheta din spate, avea lovituri la cap”, a povestit Alexandru Puiu.

Tânărul susţine că din cauza frigului a avut impresia, la un moment dat, că va ceda.

„Am stat în apă 10-15 minute, era extrem de frig, însă aş face din nou acelaşi gest. E un gest de normalitate pe care toată lumea ar fi trebuit să-l facă, inclusiv oamenii care priveau de pe margine. Unii filmau, alţii dădeau indicaţii. Când vezi că un seamăn este într-o situaţie extremă, trebuie să intervii, trebuie tras un semnal de alarmă, trebuie să ne implicăm, nu poţi rămâne indiferent. Mai presus de orice valoare materială trebuie să fie grija noastră pentru cei din jur, pentru semenii noştri”, a spus tânărul.

Potrivit presei centrale, accidentul a avut loc, sâmbătă după-amiază, în jurul orei 16.00, în zona Splaiul Dudescu – Vitan, pe sensul dinspre Glina spre Bucureşti. El a fost anunţat la 112 de un bărbat care era pe malul celălalt al râului Dâmboviţa, în zona unde s-a produs accidentul, şi a sărit să îi scoată pe cei trei din apa care avea o temperatură foarte scăzută. Bărbatul a scos la mal două persoane, pe copil și pe tată,  apoi a plecat înainte să ajungă la locul accidentului primul echipaj, de la Brigada Rutieră a Capitalei.

Un poliţist din echipajul de la Rutieră a văzut că băiatul, în vârstă de opt ani, nu mai respiră şi a început să îl resusciteze. Când a ajuns echipajul SMURD, băiatul a fost dus în ambulanţă pentru a continua manevrele de resuscitare, iar după aproximativ cinci minute acesta a fost stabilizat, fiind transportat la Spitalul „Bagdasar-Arseni”.

Poliţistul care l-a salvat pe copil se numeşte Dorin George şi este de la Brigada Rutieră a Capitalei.

Echipajul de la SMURD a încercat să îl resusciteze şi pe tatăl băiatului, însă acesta nu a mai putut fi salvat.

Mama băiatului era conştientă când a fost scoasă din apă, dar era în şoc hipotermic când a fost preluată şi transportată la Spitalul „Sfântul Ioan”.

Revelion 2023 SARA Events
Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.