Restaurantele s-ar putea redeschide săptămâna viitoare

0
156

9 iulie ar putea fi ziua mult așteptată de cei din industria ospitalității: hoteluri, restaurante și  cafenele, care și-ar putea relua activitatea sistată în luna martie. Deja de aproape o săptămână terasele au fost redeschise, însă aceste spații reprezintă cam o treime din piața barurilor și restaurantelor, motiv pentru care industria HoReCa este afectată puternic de măsurile impuse de pandemia de coronavirus. Săptămâna trecută, reprezentanţii Guvernului au avut o întâlnire cu cei ai industriei HoReCa, stabilindu-se momentan doar necesitatea constituirii unui grup de lucru care va analiza ce reguli de protecție sanitară ar trebui impuse odată cu redeschiderea restaurantelor. Comisia va fi condusă de premierul Ludovic Orban, iar din ea fac parte reprezentanți ai Ministerului Economiei, Ministerului Sănătății, Autorității Naționale Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și din industria HoReCa.

Între timp, de vineri, autoritățile au demarat controale ample în spațiile aglomerate, pentru a stabili cum exact sunt respectate măsurile deja impuse, atât de către clienți, cât și de societățile comerciale. De altfel, premierul afirmă că guvernul susține redeschiderea restaurantelor, însă acest lucru depinde de modul în care s-a înțeles necesitatea respectării măsurilor. „Să fie niște reguli care să fie convenite, să fie acceptate de ei și în care, împreună, să ne angajăm să respectăm aceste reguli, până la urmă fiind și în interesul lor, pentru că dacă ei dau un semnal clar că orice client care intră în restaurant nu este în pericol să se infecteze, sunt respectate condițiile acestea, își cresc atractivitatea restaurantelor pentru clienți. Noi avem disponibilitatea să deschidem restaurantele”, preciza Ludovic Orban pentru B1TV.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.