Restricții de trafic spre Crângul Petrești

2
489

focsani-petresti

Restricții de circulație spre Crângul Petrești, începând de luni, 7 septembrie. Lucrări de reabilitare vor fi efectuate pe sectorul situat între intersecţia E85 cu strada Cuza Vodă şi satul Petreşti, de aceea autoritățile anunță măsuri de restricționare a circulației rutiere și pietonale pe acest tronson.

În afara lucrărilor de reabilitare vor fi tăiați plopii de pe marginea drumului. Polițiștii de la Circulație vor fi în zonă pentru a se asigura că șoferii respectă  restricţiile de circulaţie. Deja o parte din copaci au fost tăiaţi pe DC 143 iar muncitorii au început lucrările la drumul care traversează Crângul Petreşti. Apoi, muncitorii vor trece la lărgirea drumurilor pentru a se pute face trotuare. Luna trecută,președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a semnat contractul de execuție a lucrărilor la proiectul „Amenajarea ariei naturale de interes local Crâng Petreşti şi îmbunătăţirea infrastructurii de acces”. 

Obiectivele specifice ale proiectului sunt: Construirea unui circuit destinat traficului pietonal şi cu bicicleta în zona Focşani – Crângul Petreşti, pe o distanţă de 6,5 km, prin crearea de piste pentru biciclete şi trotuare ce vor fi folosite pentru practicarea sporturilor în aer liber; Amenajarea Crângului Petreşti prin crearea de alei interioare, spaţii pentru promenadă, platforme de odihnă şi observaţie acoperite şi neacoperite; Dotarea infrastructurii nou create cu mobilier urban (coşuri de gunoi, împrejmuire etc); Dotarea Crângului Petreşti cu echipamente pentru supraveghere în vederea creşterii siguranţei turiştilor; Crearea şi reabilitarea infrastructurii de utilităţi atât în crâng cât şi de-a lungul căii de acces dinspre municipiul Focşani.

În cadrul acestui proiect suprafaţa totală amenajată va fi 480 500 mp. Totodată, va fi reabilitat, printre altele,  DC 144 ce străbate Crângul Petreşti, pe o lungime de 1.235 m, vor fi construite 208 locuri de parcare şi piste biciclete şi jogging pe o lungime de  6,5 km (Focşani- Crâng Petreşti). În cadrul proiectului vor mai fi construite trotuare pe DJ 204E, DC 143 si DC 144, pe o lungime de 7,3 km, un centru de informare ştiinţifică, alei interioare cu o lungime de 4,7 km, 4 grupuri sanitare independente şi 1 grup sanitar în cadrul Centrului de informare.

Loading...

2 COMENTARII

    • Intereseaza-te mai bn domnule “NU CONTEAZA”, POLITIA LOCALA FOCSANI are ce cauta la fluidizare, au competente pe asa ceva .

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.