REŢETĂ DE PAŞTE pentru DROB DE MIEL

0
380

Începând de marți, redacția portalului de știri www.jurnaldevrancea.ro vă oferă câte o delicioasă rețetă pe care să o preparați pentru masa de Paște. Astăzi, vedeta este DROBUL DE MIEL.

Drobul de miel un conţinut caloric redus şi poate constitui aperitivul perfect pentru masa de PAŞTE. O felie de drob conţine 80 de kilocalorii.

drob de miel - REŢETĂ DE PAŞTE pentru DROB DE MIEL

Pentru prepararea drobului de miel aveţi nevoie de o oră şi 30 de minute.

Ingrediente:

  • măruntaiele de la un miel, aproximativ 500 de grame
  • două ouă fierte
  • două ouă crude
  • o felie pâine muiată în lapte
  • o legătură de ceapă verde
  • o legătură de pătrunjel
  • o legătură de mărar
  • o lingură de smântână
  • sare
  • piper după gust
  • prapurul sau o foaie de tăiţei
  • ulei pentru uns tava

Mod de preparare:

Pentru prepararea drobului, trebuie să fierbeţi mai întâi măruntaiele în apă cu sare. Când se răcesc măruntaiele se trec prin maşina de tocat carne, împreună cu felia de pâine înmuiată. Dacă vreţi, inima şi rinichii se pot tăia feliuţe cu un cuţit. Mai apoi, adăugaţi ouăle crude, smântână, sare, piper, verdeaţă tocată mărunt, ceapă tocată cu cozi cu tot.

Amestecaţi totul, iar mai apoi ungeţi o formă – după preferinţă: tăviţă smălţuită sau forma de chec. Prapurul se spală şi se întinde în formă, lăsând mult şi pe margini. Puneţi o jumătate din umplutură, puneţi ouăle fierte – la alegere: sferturi pe toată suprafaţa umpluturii sau tăiate în jumătăţi în mijlocul umpluturii – puneţi restul umpluturii necesare pentru drobul, aranjaţi cu lingura şi întoarceţi marginile prapurului peste umplutură. Lăsaţi în cuptorul încins drobul de miel timp de 30 de minute.

Dacă îl pregătiţi din măruntaie cumpărate separat şi nu aveţi prapur, poţi să îl coaceţi într-o foaie de tăieţei sau în foietaj, de aproximativ 400 de grame. În acest caz, foaia trebuie unsă cu ou. Drobul se serveşte întreg, pe platou sau tăiat felii, însoţit neapărat de ceapă verde sau ridichi.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.