REVOLTĂTOR! Pensiune din Odobești, casa groazei pentru minore obligate să se prostitueze după ce erau mințite că vor fi angajate ca barmanițe

11
13102

Anchetatorii fac publice detalii uluitoare despre ceea ce se întâmpla la Odobești, acolo unde procurorii DIICOT și ofițerii de la Combaterea Crimei Organizate au descins și destructurat o rețea de trafic de persoane și trafic de minore. Capul rețelei era Anton Bostănică, administratorul unei pensiuni unde erau organizate nunți situat chiar la ieșirea din Odobești. Casa di Antonio era pretextul sub care tinerele erau racolate, sub promisiunea că vor fi angajate ca barmanițe. Atrase de perspectiva unui trai mai bun, în condițiile în care în Odobești și în comunele învecinate nivelul de trai este foarte scăzut, tinerele cădeau în capcana proxenetului, care avea și colaboratori, și erau obligate să se prostitueze.

“ Începând cu anul 2015 inculpatul Bostănică Anton, administrator al unei pensiuni situată pe raza localităţii Odobeşti, a luat hotărârea infracţională ca, sub pretextul angajării ca barman la barul pensiunii a unor tinere minore, să desfăşoare activităţi de trafic de persoane, în sensul ca acestea să întreţină relaţii sexuale cu diferiţi clienţi, sumele de bani fiind însuşite de către inculpat. Profitând de faptul că în general pe raza localităţii Odobeşti cât şi a localităţilor învecinate nivelul de trai este scăzut, fiind foarte mulţi copii şi adolescenţi plasaţi în diferite programe de asistenţă socială datorită unei vulnerabilităţi familiale sociale şi financiare, inculpatul Bostănică Anton a recrutat prin inducere în eroare şi profitând de starea vădită de vulnerabilitate a acestora mai multe victime minore în scopul traficării acestora. Astfel, inculpatul le propunea victimelor să lucreze în cadrul pensiunii promiţându-le în schimb masă, cazare şi un salariu între 500 şi 800 de lei, iar ulterior, după o perioadă scurtă de timp, le propunea să întreţină relaţii sexuale cu diferiţi clienţi pe care acesta îi găsea. S-a reţinut că inculpaţii Bostănică Anton şi Iuga Marian au racolat o parte dintre victime în vederea practicării prostituţiei, atât în România cât şi în străinătate, dintr-un centru de plasament situat pe raza localităţii Panciu. Faţă de inculpatul Alanei Ionuţ s-a reţinut că, prin inducere în eroare şi profitând de starea vădită de vulnerabilitate, a recrutat o victimă majoră sub pretextul unei relaţii de prietenie şi de convieţuire pe viitor, după care a transferat-o către inculpatul Iuga Marian”, se arată într-un comunicat al DIICOT.

Loading...

11 COMENTARII

  1. Cam tarziu i au prins,se ocupa de vre o cativa ani de asta..am lucrat si eu o perioada acolo..comportamentul lor lasa de dorit. Cand a vazut ca insist sa mi faca contract de munca mi a spus ca pot pleca;nici salariu nu am mai primit,in schimb a sarit si la bataie fiul acestuia.

  2. Draga Lacramioara, ‘c-am intarziu i-au prins’ din cauza ca nimeni nu le-a depus plangere…daca aveai cunostiinta de aceste fapte trebuia sa mergi la politie si sa faci reclamatie…poate astfel cateva vieti erau salvate de traumatizare. Se intampla astfel deoarece tratam cu indiferenta ce se intampla in jurul nostru…pacat!

  3. Sant multi la odobesti care practica prostitutia!! MAI SANT DESTUI SI LA BLOCUL NATO. SI LA BLOCUL DE LANGA NATO . CU PRETEXTUL CA LE IA DE SOTIE LE TRIMIT AFARA LA PRODUS SI EI STAU TOTA ZIUA PRIN BARURI , SI SE DAU MARI CU MSINILE LOR DE FITE…

  4. Fratilor,inainte de a scrie un articol,intocmiti un raport de autenticitate…a scrie la voia intamplarii si a acuza…e usor….pana la urma,orice inculpat e vinovat pana la proba contrarie.ganditi va ca dumnezeu e mare !nu va claditi fericirea si imbunatatiti ,chipurile…arhiva ziarului….prin aruncarea unor cuvinte la voia intamplarii.s a verificat locul si activitatile pe care le desfasura acel asa zis inculpat?!in Romania,totul e real pe hartie…dar imposibil fizic…cum poti fi in aceeasi perioada de timp in doua locuri diferite….cu distanta destul de mare?!nu judecati oamenii dupa aparente…cine sunteti voi pt a pune stigmatul asupra unui om?cu ce drept judecati?

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.