Rezultatele acțiunii de 3 zile a polițiștilor din Vrancea: 788 de sancțiuni, permise reținute și bunuri confiscate

0
302

Polițiștii vrânceni au finalizat o acțiune ce a avut loc pe durata a trei zile în întreg județul Vrancea și la care au participat 420 polițiști din cadrul formațiunilor de ordine publică, rutieră, investigații criminale, investigarea criminalității economice, acțiuni speciale și criminalistică, sprijiniți de 49 jandarmi din cadrul Grupării Mobile Bacău și Inspectoratului de Jandarmi Vrancea. În cadrul activităților au fost efectuate 13 percheziții domiciliare dintre care 8 pe linie judiciară și 5 pe linie silvică. De asemenea, au fost puse în executare 5 mandate de aducere. Pe linie rutieră, în întreg județul fost instituite 46 filtre și s-au efectuat 1980 controale fiind verificate 1847 autovehicule și 2029 persoane legitimate. Pe toată durata acțiunii au fost aplicate 788 sancțiuni contravenționale în valoare de 285.371,5 lei. Cele mai multe dintre acestea au fost abateri la regimul circulației rutiere, unde 581 de conducători auto, 14 bicicliști, 29 de căruțași, dar și 17 participanți la trafic au fost identificați și amendați pentru diverse contravenții. 24 de șoferi au fost prinși la volan mașinii după ce au consumat băuturi alcoolice, 181 au fost amendați pentru că au călcat prea tare pedala de accelerație și 436 pentru alte abateri. 66 de permise de conducere au fost reținute în vederea suspendării din care 24 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice și au fost retrase 28 certificate de înmatriculare.

Polițiștii au acționat și pe linie silvică. În urma controalelor efectuate a fost confiscată cantitatea de 59,6 m.c. material lemnos și a fost indisponibilizat în vederea confiscării un autovehicul, valoarea bunurilor confiscate depășind 20.000 lei. Nu au scăpat de brațul legii nici agenții economici. În total, au fost efectuate controale la 83 agenți economici din care
8 discoteci/cluburi, 27 baruri, 8 alte unități care desfac băuturi alcoolice și 40 magazine/ alți operatori economici. Au fost constatate 11 infracțiuni, din care 3 infracțiuni contra persoanei, 7 infracțiuni la regimul rutier și o infracțiune de natură economică.

În cadrul activităților desfășurate au fost identificate în flagrant 8 persoane care au comis infracțiuni,a fost depistat un bărbat urmărit național și internațional, fiind identificați totodată 5 autori ai unor infracțiuni înregistrate inițial cu autor necunoscut, față de doi dintre aceștia fiind dispuse măsuri preventive, (față de unul s-a dispus arestarea preventivă pentru 30 zile și pentru al doilea s-a dispus măsura controlului judiciar).

CITEȘTE ȘI: FOTO-VIDEO: Razie de amploare, sâmbătă noapte, printre șoferii din Focșani

CITEȘTE ȘI:ULTIMĂ ORĂ: Descindere a polițiștilor în Piața Moldovei. Comerțul ilegal și contrabanda de țigări, în vizorul oamenilor legii

CITEȘTE ȘI: FOTO-VIDEO: Filtre de poliție la toate intrările în oraș! Ce au căutat oamenii legii de la primele ore

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.