Ridicarea maşinilor de pe carosabil se va face de către un serviciu public al Primăriei, la cererea Poliţiei

0
89

Maşinile parcate neregulamentar pe carosabil vor fi ridicate de către un serviciu public al Primăriei, la solicitatea Poliţiei Rutiere, după ce aceasta l-a sancţionat pe şoferul care a parcat neregulamentar. Precizările vin de la  directorul Direcţiei Rutiere din Poliţia Română, comisarul şef Florentin Brăcea.

Noua reglemetare face parte din modificările aduse Regulamentului de aplicare a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 1391/2006.

Potrivit noilor reglementări, se interzice oprirea voluntară a vehiculelor pe pistele pentru biciclete şi pietoni, precum şi pe trotuar, cu excepţia spaţiului pe care administratorul public a executat amenajări marcate şi semnalizate corespunzător.

Măsura ridicării se dispune în scris, în trei exemplare: primul exemplar rămâne la emitent, al doilea – la administratorul public/local, iar al treilea – la persoana care solicită înapoierea vehiculului.

În hotărâre se precizează că depozitarea vehiculelor se face numai în spaţii special amenajate, maşinile fiind transportate în condiţii de siguranţă.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.