Ridicarea maşinilor de pe carosabil se va face de către un serviciu public al Primăriei, la cererea Poliţiei

0
85

Maşinile parcate neregulamentar pe carosabil vor fi ridicate de către un serviciu public al Primăriei, la solicitatea Poliţiei Rutiere, după ce aceasta l-a sancţionat pe şoferul care a parcat neregulamentar. Precizările vin de la  directorul Direcţiei Rutiere din Poliţia Română, comisarul şef Florentin Brăcea.

Noua reglemetare face parte din modificările aduse Regulamentului de aplicare a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 1391/2006.

Potrivit noilor reglementări, se interzice oprirea voluntară a vehiculelor pe pistele pentru biciclete şi pietoni, precum şi pe trotuar, cu excepţia spaţiului pe care administratorul public a executat amenajări marcate şi semnalizate corespunzător.

Măsura ridicării se dispune în scris, în trei exemplare: primul exemplar rămâne la emitent, al doilea – la administratorul public/local, iar al treilea – la persoana care solicită înapoierea vehiculului.

În hotărâre se precizează că depozitarea vehiculelor se face numai în spaţii special amenajate, maşinile fiind transportate în condiţii de siguranţă.

Catalin-Toma-PNL-Vrancea
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here