Risc de inundații până sâmbătă dimineață. Codul galben, prelungit

0
384

Hidrologii au prelungit avertizarea cod galben de inundații, emisă pentru mai multe bazine hidrografice din estul țării, printre care și pentru râurile din Vrancea.

“ În intervalul 09.06.2017 ora 12:00 – 10.06.2017 ora 09:00 pe râurile din bazinele hidrografice: afluenții mici ai Siretului aferenți sectorului aval Adjudul Vechi (județele Vrancea și Galați), afluenții Bârladului din județele Vaslui, Vrancea și Galați, afluenții Prutului aferenți sectorului aval S.H. Drânceni (județele Vaslui și Galați), afluenţii Buzăului din bazinul mijlociu şi inferior (judeţul Buzӑu), Rm. Sărat (judeţele Buzău şi Vrancea), afluenţii Putnei din bazinul mijlociu şi inferior (judeţul Vrancea) şi râurile din Dobrogea (judeţele Constanţa şi Tulcea).

Se ridică începând cu data de 09.06.2017 ora 12:00 Atenţionarea Hidrologică COD GALBEN din celelalte bazine hidrografice avertizate anterior. Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce şi pe afluenţi de grad inferior ai râurilor marcate pe hartă. În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice”, se arată în avertizarea Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.