România, exclusă de la Eurovision 2016!

0
479

Veste șoc, vineri. România a fost exclusă de la Eurovision 2016 din cauza unei datorii imense. Joi a expirat termenul-limită până la care TVR trebuia să plătească o tranșă de 10 milioane de franci elvețieni. Datoriile televiziunii se ridică la 16,5 milioane de euro. Este vorba de datorii acumulate din 2008, a spus Irina Radu, fost președinte interimar al TVR.

Un comunicat al European Broadcasting Union vorbește însă de datorii care datează din ianuarie 2007. Cum banii datorați nu au fost achitați în termenul impus, România a fost exclusă de la ediția de anul acesta a Eurovision. România își pierde, de asemenea, dreptul de a transmite competiții sportive care erau contractate, inclusiv Campionatul European de Fotbal de la Rio și Jocurile Olimpice de la Rio. Selecţia naţională Eurovision România 2016 a fost câștigată de Ovidiu Anton care a strâns 6.585 de voturi, fiind urmat de Vanotek feat.

The Code & Georgian, cu 4.702 de voturi, şi Florena, cu 3.491 de voturi. Concursul muzical Eurovision 2016 se va desfăşura la Stockholm, Suedia, pe 10, 12 şi 14 mai. În competiţie s-au înscris 43 de ţări, cu trei mai multe decât la ediţia precedentă. România ar fi trebuit să participe în a doua semifinală a concursului, cea din 12 mai, alături de Albania, Bulgaria, Danemarca, Georgia, Slovenia, Norvegia, Ucraina, Belgia, Letonia, Belarus, Irlanda, Elveţia, Macedonia, Australia, Lituania, Polonia, Israel şi Serbia.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.