România se apropie de scenariul 4 | Ce prevede acesta și ce măsuri vor fi luate

0
2819

România se apropie de scenariul 4 de luptă împotriva coronavirusului, care va intra în vigoare începând cu cazul 2001. Până acum, au fost confirmate 1.452 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus. Pacienții nou confirmați cu coronavirus în România au vârsta cuprinsă între 13 și 83 de ani.

Este o chestiune de zile, până când România va intra în scenariul 4. În acest scenariu, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a explicat sâmbătă seară că pacienţii cu simptome uşoare vor fi trataţi acasă. La spital vor fi transportați doar bolnavii cu simptome moderat-severe, care vor fi duşi la secţiile de boli infecţioase și cei cu forme critice de boală, care vor fi spitalizați în secțiile de terapie intensive. Tătaru a adăugat că în acest scenariu 4, personalul medical infectat cu coronavirus, dar fără a avea simptome, va trata pacienţii spitalizaţi. Cele 36 de spitale suport cu 8000 de paturi vor primi şi ele pacienţi infectaţi.

Printre altele, scenariul 4 prevede închiderea graduală a granițelor și izolarea forțată la domiciliu inclusiv a persoanelor care nu sunt suspecte de infectare cu Covid-19. În acest context, s-a propus ca în textul următoarei Ordonanțe Militare să se prevadă și ca persoanele trecute de 65 de ani, dar și cele cu boli asociate să nu mai aibă voie să părăsească locuințele. Conform estimărilor făcute de președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, autoritățile din România vor declanșa scenariul 4 în prima parte a săptămânii viitoare.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.