Românii care lucrează în străinătate îşi vor putea plăti taxele şi impozitele cu carduri emise de bănci din alte state

0
248

Românii care lucrează în străinătate îşi vor putea plăti, în maxim o lună, taxele şi impozitele cu carduri emise de bănci din alte state, a declarat luni ministrul Comunicaţiilor, Marius Bostan.

 „Vreau să anunţ astăzi în premieră că, în maxim o lună, taxele şi impozitele locale vor putea fi plătite de românii din afara graniţelor prin intermediul cardurilor. Până acum, acest lucru nu era posibil, decât cu un card emis în România”, a afirmat Bostan la o conferinţă organizată de Ghiseul.ro.

El a precizat că cei care lucrează în străinătate vor putea achita taxele şi impozitele şi cu cardurile emise de alte bănci din străinătate.

„Plata este în curs de implementare, a fost una dintre priorităţile noastre. Românii folosesc acum Western Union sau trimit banii la părinţi să plătească impozitul pe proprietate, de 100-200-500 de lei, care oricum este cea mai mică sumă dintre toate statele”, a mai spus Bostan.

Ministrul a adăugat că părinţii acestora merg apoi în luna februarie, prin autobuze, trafic să achite impozitele, iar dacă alunecă pe gheaţă şi cad au nevoie de servicii medicale, iar costurile din asigurările sociale de sănătate provocate sunt mai mari decât comisioanele necesare achitării prin bancă.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.