Românii consumă peste 12 grame de sare pe zi, de peste două ori mai mult faţă de cât ar fi nevoie

0
471

Românii consumă peste 12 grame de sare pe zi, de peste două ori mai mult decât ar fi nevoie, cea mai mare cantitate găsindu-se în produsele semipreparate, conserve, mezeluri şi în aditivii din alimente. Declarația a fost făcută de prof. dr. Maria Dorobanţu, preşedinte al Societăţii Române de Hipertensiune, şef al Secţiei de Cardiologie din Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca.

„Oamenii nu sunt atenţi la cum arată, la cum mănâncă. Sunt obezi, consumă multă sare. Pentru prima dată în România măsurăm consumul de sare. Pentru că românii mănâncă peste 12 grame pe zi. Avem nevoie de cinci, maximum şase grame pe zi. Dacă nu vor face activitate fizică, şi nu de performanţă, să nu ajungă la 30 de ani să aibă cu 40 de kilograme în plus, să nu mănânce multă sare, pentru că în zece ani vor fi candidaţi la accident vascular coronarian sau accident vascular cerebral”, a spus prof. dr. Maria Dorobanţu.

Medicii mai spun că ar trebui redus consumul de sare la cinci grame pe zi, iar la copii să se opteze pentru alăptarea naturală, şi nu la formule de lapte praf.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.