Românii mai merg la Paris doar pentru afaceri, deşi vacanţele s-au ieftinit cu 25%

0
307

Rezervările turistice din România pentru Paris au scăzut aproape de zero în ultimele zile, după atentatele de vineri, deşi turoperatorii francezi au redus preţurile vacanţelor în medie cu 25%, conform datelor agenţiei de turism online Paravion.ro.

“Moritatea celor care şi-au rezervat în aceste zile zboruri sau hoteluri în capitala Franţei pleacă în interes de afaceri. De asemenea, imediat după atentatele din 13 noiembrie, s-au înregistrat anulări de zboruri către Paris sau rerutări pe alte destinaţii, atât cu plecări în noiembrie, cât şi în decembrie”, se arată într-un comunicat al Paravion.ro.

Pentru a încuraja turiştii să revină în capitala Franţei, hotelierii au redus tarifele cu 50% în această perioadă, iar companiile aeriene acceptă modificări de perioadă sau de nume, indiferent cât de restrictive erau condiţiile de emitere a biletului de avion.

“Paravion.ro consideră că putem ajuta Parisul cel mai bine în acest moment prin promovarea acestuia ca destinaţie de vacanţă. Francezii au nevoie să se reîntoarcă la o viaţă normală, iar o viaţă normală înseamnă un oraş plin de turişti. Prin urmare, vom continua să promovăm Parisul ca destinaţie de Sărbători”, afirmă Remus Vişan, managing director al Paravion.ro.

Costurile pentru un pachet de Crăciun la Paris încep de la 400 de euro de persoană şi includ transport cu avionul şi 3 nopţi de cazare, iar o vacanţă de Revelion, cu zbor dus- întors şi 5 nopţi de cazare, porneşte de la 640 de euro de persoană. Preţurile sunt mai mici decât cele cu care românii pot achiziţiona o vacanţă similară, în aceeaşi perioadă, pe Valea Prahovei, spun oficialii Paravion.ro.

Pe de altă parte, un city break în Paris, după data de 1 decembrie, ajunge la 230 euro de persoană, faţă de 300 euro de persoană, atât cât ar fi costat în mod normal în această perioadă.

Un număr de 129 de persoane au fost ucise şi alte câteva sute rănite, într-o serie de atentate comise vineri în mai multe zone din Paris. Terorişti sinucigaşi s-au aruncat în aer, vineri seară, în faţa arenei “Stade de France”, în timpul unui meci de fotbal între reprezentativele Franţei şi Germaniei. În paralel, teroriştii au deschis focul cu arme automate la restaurante şi terase din zonele Bichat, Charonne şi Bataclan, în centrul capitalei Franţei. Circa 85 de persoane au fost ucise în sala de concerte Bataclan.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.