Românii sunt mari amatori de divertisment online

0
84
Cu 10 – 15 ani în urmă, când internetul (mai ales cel cu viteză mare sau cel puţin acceptabilă) încă putea să fie considerat un lux, “la modă” erau sălile de PC-uri cu plată la oră pentru folosire, în toate marile oraşe.

Aici se putea accesa internetul (browsing, email), însă cele mai solicitate erau jocurile de tip Counter-Strike, FIFA şi alte asemenea. Astfel de săli, deschise de obicei non-stop, erau vizitate de o mulţime de utilizatori, în special tineri. Lumea a evoluat, iar succesul jocurilor online s-a amplificat chiar, cucerind noi generaţii.

Sălile de jocuri au rămas foarte puţine nu pentru că divertismentul de acest gen nu ar mai fi atractiv, ci pentru că utilizatorii au investit în propriile computere sau laptopuri capabile să ofere acces la toate jocurile virtuale. Serviciile de internet au devenit extrem de ieftine (mai puţin de 9 euro în prezent costă un abonament ce permite download de până la 1000 Mbps şi upload în internet de până la 500 Mbps, la una dintre firmele de top de pe piaţă).

Mai mult decât atât, a apărut o nouă nişă, cea a jocurilor pe tabletă şi pe smartphone, deci pe dispozitive mobile. Acest lucru, facilitat de dezvoltarea spectaculoasă a internetului mobil (ce a ajuns de asemenea performant şi accesibil) a făcut ca utilizatorii să poată fi conectaţi la lumea divertismentului online permanent, oriunde ar fi, oricând doresc.

În prezent, segmentul de jocuri online este în plină ascensiune şi putem menţiona la acest capitol inclusiv jocurile de pe Facebook, devenite atât de populare (dacă ai cont pe această reţea de socializare, sigur vei primi invitaţii de la prieteni pentru accesa diverse jocuri).

Utilizatorii de internet au tendinţa de a duce online chiar şi distracţia consacrată în mediul offline, deci în varianta devenită acum clasică. Un bun exemplu este cel al jocurilor de cazino, de la ruletă şi sloturi, până la celebrul blackjack. Online, ai acces legal la platforme foarte bine dezvoltate, care oferă divertisment de calitate, în cele mai bune condiţii de joc. De fapt, pe această nişă, succesul jocurilor online este garantat nu doar de facilităţile specifice (acces simplu şi comod, oricând, oriunde), ci şi prin prisma faptului că în România există destul de puţine cazinouri terestre veritabile şi asta doar în oraşele foarte mari. Operatorii au lansat şi aplicaţii pentru telefoane inteligente, astfel că mobilitatea jocurilor online de tip casino a ajuns la cel mai înalt nivel.

Vorbind despre divertismentul online, jocurile reprezintă însă doar o parte din ceea ce poate oferi acest mediu infinit de vast. Utilizatorii de internet pot avea acces la muzică şi conţinut video, de la show-uri de televiziune până la seriale şi filme de succes. De fapt, simţind cât de mult potenţial de dezvoltare are mediul online, companiile ce deţin posturi de televiziune, dar şi alte corporaţii, au investit în dezvoltarea de platforme online, cu diverse modalităţi de plată pentru acest acces la conţinut. În general însă, se poate spune că orice este foarte ieftin pe internet în materie de divertisment, ba chiar gratuit în anumite condiţii (acceptând vizionarea de conţinut publicitar, spre exemplu).

Ce mai înseamnă distracţie online? Să nu uităm de socializare pe diverse platforme, grupuri de discuţie pentru cei cu aceleaşi interese sau pasiuni (chiar şi grupuri cu acces restrâns, grupuri secrete). Cel mai interesant este că toate aceste forme de divertisment online pot fi combinate de utilizatori după bunul plac, rezultând un mix care face timpul liber mult mai frumos, chiar şi fără a ieşi din propria locuinţă. Pentru un stil de viaţă cât mai sănătos, mediul online poate fi utilizat şi ca punct de plecare pentru distracţie offline (informare, planificare călătorii, cumpărare bilete la concerte etc.).

Source: pexels.com

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.