Rotary Varana Focșani și-a amânat Balul de Caritate în semn de respect pentru victimele din #Colectiv

0
359

lumanari-doliu

Inițiat programat pentru data de 21 noiembrie 2015, Balul de Caritate pe care Clubul Rotary Varana Focșani a fost amânat în semn de respect și solidaritate pentru victimele indendiului devastator de la sfârșitul lunii octombrie din clubul bucureștean Colectiv. Organizatorii au decis ca evenimentul de caritate ”Sunete pentru Suflet” să fie reprogramt, cel mai probabil, în luna martie a anului următor.

“Importanța proiectului este mare pentru viața artistică a comunității noastre iar scopul proiectului, dotarea cu instrumentele muzicale atât de necesare tinerilor artiști,  s-a concretizat într-o idee de eveniment caritabil prin care să se strângă fondurile necesare achiziționării acestor instrumente. Pentru că muzica ne atinge sufletele, ”Sunete pentru Suflet” a devenit firesc numele tradiționalului Bal de Caritate pe care Clubul Rotary VARANA Focșani l-a organizat în ultimii șapte ani. Pe data de 21 noiembrie 2015 a fost programată această acțiune caritabilă cu o temă clară și ambițioasă, aceea de a îmbunătăți condițiile de studiu pentru elevii-muzicieni ai Liceului de Artă din Focșani.

Tot muzica, această prelungire a inimii și a sufletului, a condus sute de tineri către clubul Colectiv din București într-o seară fatidică de vineri, 30 octombrie 2015. Tineri care au plecat alături de prieteni și cu pasiunea acestora pentru muzică pe un drum fără de întoarcere. Un concert de muzică a devenit astfel o dramă pentru întreaga noastră națiune, dar cu siguranță că tot muzica îi va păstra vii pe acești tineri frumoși în memoria noastră.

”A servi mai presus de sine” este crezul Rotary VARANA Focșani și în acest context al tragediei de la clubul Colectiv, în semn de respect și solidaritate pentru familiile îndurerate, balul de caritate ”Sunete pentru Suflet” va fi amânat. Principiile rotariene sunt construite pentru astfel de momente, în care este nevoie de solidaritate și responsabilitate socială, iar Clubul Rotary VARANA Focșani este preocupat în primul rând de adevăratele valori umane.

Din acest motiv evenimentul de caritate ”Sunete pentru Suflet” va fi reprogramat, preconizăm noi, pentru luna martie a anului viitor. Muzica cu care ne vor încânta acești elevi-muzicieni ne va aduce mai aproape de cei care au fost în clubul Colectiv.

Clubul Rotary VARANA Focșani mulțumește tuturor celor care s-au implicat până acum în acest proiect, asigurând pe toți prietenii noștri că dorințele de a aduce bine în viața celor care au mare nevoie de el au rămas neschimbate”, se arată în comunicatul trimis la redacție.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.