Salarii mai mari pentru medici din a doua jumătate a anului

0
302

Vești bune pentru halatele albe. Ministrul Sănătății a anunțat că salariile personalului medical ar putea fi majorate din a doua jumătate a anului curent.

“Ca ministru susţin majorarea veniturilor personalului din sănătate, ca mod de a asigura o bună funcţionare a sistemului sanitar. După acordarea unei majorări de 100 de lei, încă de la începutul anului 2015, vom colabora cu Federaţia Sanitas astfel încât să reglementăm în mod pozitiv acordarea sporurilor salariale, iar din a doua jumătate a anului să putem veni şi cu o majorare a veniturilor”, a declarat ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.

Acesta a mai precizat că va susţine demersurile federaţiei sindicale privind elaborarea şi aplicarea unui nou regulament de sporuri pentru sistemul sanitar.

Totodată, Ministerul Sănătății â va supune dezbaterii publice, săptămâna aceasta, condiţiile de exercitare în regim independent a profesiilor de asistent medical generalist, moaşă, asistent medical în spitalele publice.

MS precizează că au fost analizate şi celelalte revendicări ale sindicaliştilor, privind reglementarea funcţionării reţelei de medicină şcolară, respectarea normativelor de personal şi asigurarea unei finanţări adecvate a unităţilor sanitare publice de stat.

Sindicaliştii Federaţiei Sanitas au protestat, marţi, la sediile ministerelor Sănătăţii, Muncii şi Finanţelor, cerând creşterea veniturilor tuturor angajaţilor din sănătate şi din asistenţă socială, acordarea sporurilor şi finanţarea adecvată a unităţilor sanitare de stat.

Protestatarii au reclamat că reprezentanţii celor trei ministere nu au găsit nici până în prezent soluţii pentru revendicările lor, care vizează în principal creşterea veniturilor tuturor salariaţilor din sistemul sanitar, de asistenţă socială şi asistenţă medico-socială, elaborarea unui nou regulament de sporuri, definitivarea şi punerea în aplicare a legislaţiei de salarizare specifică sistemului sanitar şi de asistenţă socială.

Protestatarii au mai cerut asigurarea unei finanţări adecvate a unităţilor sanitare de stat, reglementarea funcţionării reţelei de medicină şcolară, respectarea normativelor de personal şi rezolvarea situaţiei contractului colectiv de muncă pentru sectorul “Sănătate. Activităţi sanitar-veterinare” de către Consiliul Naţional Tripartit.

Sindicaliştii atrag atenţia reprezentanţilor celor trei ministere că tergiversarea rezolvării problemelor care persistă de mult timp în sistemul sanitar va duce atât la proteste sindicale organizate sau spontane, cât şi “la o stare amplă de nemulţumire a beneficiarilor serviciilor oferite de către unităţile sanitare de stat”.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.