Salariile personalului nedidactic din şcoli şi universităţi, majorate cu 12%

0
142

Salariile personalului nedidactic din învăţământul preuniversitar şi universitar ar urma să fie majorate cu 12 la sută, din 1 august 2015, potrivit unui proiect pus în dezbatere de Ministerul Educaţiei.

 „Începând cu data de 1 august 2015, cuantumul brut al salariilor de bază de care beneficiază personalul nedidactic din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat, inspectoratele şcolare şi unităţile conexe, instituţiile de învăţământ superior de stat şi din bibliotecile centrale universitare se majorează cu 12% faţă de nivelul acordat pentru luna iulie 2015. Cuantumul sporurilor, indemnizaţiilor şi a celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care nu fac parte, potrivit legii, din salariul de bază de care beneficiază personalul nedidactic de la alin. (1) se majorează cu acelaşi procent de 12%, în măsura în care personalul îşi desfăşoară activitatea în aceleaşi condiţii„, se arată în proiectul de ordonanţă de urgenţă.

De drepturile salariale majorate, în urma aplicării ordonanţei de urgenţă, vor beneficia 53.848 de persoane din învăţământul preuniversitar de stat şi 7.468 de persoane din învăţământul universitar, potrivit notei de fundamentare a proiectului.

În acest scop, urmează să se aloce 38,6 milioane de lei, în 2015, şi apoi câte 115,8 milioane de lei anual.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.