Sanitas demarează noi proteste

0
109

Federaţia Sanitas anunţă că va picheta Ministerul Sănătăţii în zilele de 22 şi 29 noiembrie, precum şi în 6 decembrie, între orele 11.00 şi 13.00.

“Până acum, sănătatea nu a fost considerată un sector prioritar pentru cei care guvernează în prezent  această ţară şi dorim să le aducem în atenţie, încă o dată, problemele cu care se confruntă angajaţii din sănătate şi asistenţa socială”, spun reprezentanţii Federaţiei Sanitas.

Ei solicită Ministerului Sănătăţii, conform deciziei Consiliului Naţional, o întâlnire de urgenţă privind negocierea Contractului Colectiv de Muncă la nivel de sector.

Federaţia Sanitas a transmis, în 4 noiembrie, o scrisoare deschisă ministrului Muncii, Dragoş Pîslaru, în care i-a cerut să îşi dea demisia şi să îşi ceară scuze faţă de cadrele medicale, acuzându-l că tratează angajaţii din sistemul sanitar şi de asistenţă socială “într-un mod abject” şi că s-a folosit de buna credinţă a sindicaliştilor, lăsând impresia că va găsi pârghiile legale pentru a le rezolva problemele.

Federaţia Sanitas îl acuză pe ministrul Muncii că nu şi-a respectat promisiunile, în urma negocierilor.

Reprezentanţii Federaţiei Sanitas susţin că au organizat un program de acţiuni sindicale care i-ar fi permis ministrului să vină cu soluţii, astfel ca greva generală să nu fie declanşată.

Federaţia Sanitas a declanşat o grevă generală în 31 octombrie, iar Ministerul Sănătăţii a cerut anularea protestului la Tribunalul Bucureşti. Judecătorii Tribunalului Bucureşti au decis, în 3 noiembrie, că greva cadrelor medicale din Federaţia Sanitas este ilegală, soluţia instanţei nefiind definitivă, dar executorie.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.