Îndrăznește să fii informat!

miercuri, 29 mai 2024

URMĂREȘTE-NE PE:

Îndrăznește să fii informat!

More
  spot_imgspot_img
  AcasăActualitateSăptămâna aceasta am putea afla dacă salariul minim pe economie va fi majorat de la 1...

  Săptămâna aceasta am putea afla dacă salariul minim pe economie va fi majorat de la 1 iulie

  În această săptămână, Guvernul este așteptat să decidă asupra unei creșteri a salariului minim pe economie cu 400 de lei brut. Conform promisiunilor anterioare, această măsură ar urma să intre în vigoare începând cu 1 iulie.  Deși premierul Ciolacu a subliniat în repetate rânduri că intenționează ca salariul minim să ajungă la 3.700 de lei brut de la 1 iulie, anumiți lideri ai celor două partide încep să ridice semne de întrebare cu privire la oportunitatea acestei măsuri.

  În contextul acestor dezbateri, este programată o întâlnire a Consiliului Național Tripartit în această săptămână. Acest forum va aduce împreună reprezentanți din mediul de afaceri, sindicate și Guvern pentru a discuta despre impactul și fezabilitatea majorării salariului minim pe economie. Astfel, decizia finală a Guvernului va fi influențată de aceste discuții și de opiniile exprimate de toate părțile implicate.

  „Au fost discuții prin care noi ne-am angajat ca salariul minim să fie aliniat la salariul minim european. Au fost discuții de principiu. În acest moment nu am discutat aplicat pe subiect” a spus Marcel Ciolacu.

  Potrivit Euronews România, mai mulți reprezentanți ai mediului de afaceri  spun că nu și-ar dori o nouă creștere a salariului minim, mai ales că această creștere la 3.700 de lei brut ar veni la pachet și cu eliminarea acelei facilități prin care primii 200 de lei din salariul minim sunt scutiți de taxe. Alții spun că această majorare ar fi mai degrabă un cadou electoral în vederea alegerilor și nu o măsură prin care economia să fie ajutată în mod real.

  Să nu uităm nici de faptul că Guvernul este presat și de directiva UE privind implementarea venitului minim european, decizie care ar trebui luată până la sfârșitul acestui an și pe care s-a angajat să o ia în fața Comisiei Europene.

  spot_imgspot_img
  spot_imgspot_img

  ARTICOLE SIMILARE

  ARTICOLE POPULARE

  Administrație liberală de succes la Vizantea Livezi! Dragoș Ciobotaru: ”Așa voi face și la Consiliul Județean!”

  Administrație liberală de succes la Vizantea Livezi! Dragoș Ciobotaru: ”Așa voi face și la...

  Vrei să te angajezi? Iată oferta din baza de date a AJOFM Vrancea

  În a doua jumătate a lunii aprilie, în baza de date a AJOFM Vrancea...