Sărbătoare pentru pompierii vrânceni: 52 de ani de la înființarea Grupului de Pompieri al judeţului, „părintele” ISU Vrancea

0
309

Ziua de 1 octombrie are o semnificație aparte pentru pompierii vrânceni, fiind un motiv de sărbătoare: în urmă cu 52 de ani, în anul 1968, lua ființă Grupul de Pompieri Vrancea, a cărui misiune nobilă a fost preluată și este îndeplinită în prezent de Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Anghel Saligny”. În urmă cu 52 de ani, Grupul de Pompieri al județului Vrancea, sub comanda locotenent colonelului George Rădulescu, era înființat prin ordin al Ministrului de Interne. La acea vreme structura era însă cu totul alta, iar an de an pompierii vrânceni au făcut față la noi și noi provocări, misiuni duse la final cu succes.
Grupul de Pompieri avea în compunere Comandamentul Grupului şi Compania de Pompieri Focşani, condusă de căpitan Constantin Tacică, cu un efectiv de 11 cadre şi 56 militari în termen. Oameni dedicaţi binelui public şi celor aflaţi în nevoie, pompierii s-au regăsit de-a lungul anilor alături de cetăţeni, îndeplinindu-şi cu profesionalism şi dăruire misiunea de apărare a vieţii semenilor şi bunurilor acestora. Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Anghel Saligny” al județului Vrancea ca și continuator al tradițiilor de luptă ale Grupului de Pompieri Vrancea. Are în componență 7 structuri de intervenție: Detașamentul de Pompieri Focșani, Secția de Pompieri Adjud, Stația de Pompieri Panciu, Stația de Pompieri Vidra, Punctul de Lucru Soveja, Punctul de Lucru Năruja și Punctul de Lucru Vulturu.
An de an, cifrele statistice arată o creştere a numărului de intervenţii, direct proporţională cu înmulţirea riscurilor specifice identificate la nivelul fiecărui teritoriu. În tot acest timp, împotriva tuturor vicisitudinilor, pompierii vrânceni și-au îndeplinit, în mod profesionist misiunile încredințate, făcând dovada curajului și devotamentului. Prezentul ne arată cât de imprevizibil poate fi timpul, iar pompierii vrânceni demonstrează că, indiferent de vremurile pe care le parcurgem, sunt pregătiți să facă față oricăror situații de urgență.
Asigurăm cetăţenii că pompierii militari ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al judeţului Vrancea își vor îndeplini, în continuare, la cel mai înalt nivel, datoria onorantă de a veghea la protejarea vieţii, bunurilor cetăţenilor şi a mediului înconjurător.
La mulți ani!”, este mesajul transmis de pompierii vrânceni, prin intermediul Compartimentului de Informare şi Relaţii Publice.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.