Scanarea 3D este tot mai folosită în domeniul construcțiilor

0
46

Domeniul constructiilor este unul aflat intr-o continua expansiune in ultimii ani, iar faptul ca noi constructii putem descoperi la fiecare pas chiar nu este o noutate. Atat in mediul urban, cat si in cel rural, noile cladiri pun stapanire treptat, iar tinand cont cat de bine dezvoltat este acest domeniu, este clar ca cei implicati au nevoie si de tehnologia potrivita. Activitatea poate fi simplificata considerabil prin intermediul unui serviciu precum cel de scanare si modelare laser 3D, iar cu asta ne ajuta EuroSurvey.

Daca esti in cautarea unui concept modern si inovativ prin care sa masori obiectele, constructiile si sa le transpui intr-un model digital 3D, atunci scanarea laser 3D este solutia de care ai nevoie. Aceasta este o metoda foarte eficienta care se foloseste de un nor de puncte care are o precizie milimetrica pentru a reda formele si dimensiunile tuturor obiectelor studiate. Mai mult, aceasta este o solutie prin care sunt eficientizate nenumarate proceduri, iar dupa o singura sedinta pot fi obtinute nenumarate informatii importante in vederea realizarii planurilor de nivel, adica a releveelor de tip 2D, a releveelor fatada, alaturi de eventuala determinare a zonelor afectate, dar si pentru sectiuni transversale si longitudinale. Plnurile de situatie georeferentiale, si acestea sunt importante, la fel si verificarea verticalitatii stalpilor la mai multe etaje. Sa nu uitam nici de realizarea unui videoclip care ofera perspectiva 3D, dar si realizarea unui model de tip 3D BIM pe baza caruia pot lucra simultan atat arhitecti, cat si proiectanti sau constructori.

Despre EuroSurvey trebuie sa stim ca a obtinut cea mai inalta autorizare posibila in cazul unei societati, clasa I, motiv pentru care are posibilitatea de a oferi clientilor servicii de o calitate superioara. Bineinteles, pentru asta este nevoie nu doar de o experienta vasta, ci si de aparatura de ultima generatie. Ce inseamna scanarea cu un aparat laser Trimble TX8? Ca orice este vizibil cu ochiul liber este masurat automat de catre acest aparat, atat timp cat este pozitionat corect. Precizia sa este foarte mare, de la 1 milimetru pana la 80 de metri, iar distanta de masurare ajunge chiar si pana la 340 de metri. De asemenea, si viteza de scanare este foarte mare, de 1 milion de puncte pe secunda, totul datorita camerei HDR integrate de 10 megapixeli.

Avantajele scanarii folosind aceasta tehnologie sunt clare, incepand de la obtinerea planurilor si releveelor pentru cadastru si intabulare, pentru alcatuirea planurilor de evacuare in caz de incendiu, pentru cunoasterea suprafetelor supuse inchirierii, dar si pentru o mai buna organizare interna a spatiului. In acelasi timp, se pot obtine inclusiv planuri si relevee fatada care ne ajuta in alte contexte precum reamenajarea fatadei, pentru estimarea cantitatilor necesare in cadrul unui proiect. Pe aceasta cale este mai simpla si mai sigura evidentierea eventualelor zone degradate, iar EuroSurvey ofera si suport in vederea proiectarii sau amenajarii.

Pe scurt timp, nu doar ca ne asteapta cele mai bune conditii, insa nici nu trebuie sa facem un mare efort din punct de vedere financiar. Implicarea este modica, se minimiseaza si toate riscurile, astfel ca orice proiect poate sa devina cat de eficient se poate. Acesta este un domeniu in care experienta chiar face diferenta, motiv pentru care nimeni nu isi doreste sa se complice cu fel si fel de echipe care sa ingreuneze buna desfasurare a proiectelor. Indiferent de complexitatea acestora, intotdeauna ne putem baza pe EuroSurvey care ne asigura conditiile ideale. Se pot crea inclusiv videoclipuri care sa ofere o perspectiva 3D a fiecarui spatiu pentru libertate deplina in desfasurarea fiecarui proiect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.