Scandal ca la ușa cortului în Consiliul Local Focșani pentru lista de priorități pentru ANL-uri

1
951

Un proiect de hotărâre privind actualizarea listei tinerilor care, în viitor, ar urma să primească repartiții pentru locuințe ANL a stârnit controverse în ședința Consiliului Local. Motivul a fost faptul că pe lista de priorități se afla și consiliera ALDE Cătălina Lupu, al cărei dosar a fost depus la Primărie în urmă cu 6 ani, cu 4 ani înainte ca ea să devină consilier local. Liberalii au vrut să vadă dosarul consilierei, deşi printre iniţiatorii proiectului se aflau şi doi colegi de-ai lor de partid. Mai mult, doi liberali, care fac parte din comisia de urbanism, avizaseră favorabil proiectul. Cel mai vehement a fost liderul de grup, Nicu Tănase. Deşi acestuia i s-a explicat că se votează doar o listă, că nu e vorba acum de o repartiţie şi că dosarul nu poate fi consultat, legal, de consilierii municipali, în afara celor care fac parte din comisia de specialitate, el a insistat să vadă dosarul, pentru a se verifica faptul că punctajul întrunit de consiliera Lupu era real. După discuţii care au durat minute bune, liberalii au cerut o pauză, iar după reluarea ședinței Nicu Tănase i-a cerut primarului Misăilă, în particular, retragerea proiectului de pe ordinea de zi. Ori primarul i-a transmis că nu se poate aşa ceva, întrucât proiectul ar fi trebuit retras la începutul şedinţei, înaintea aprobării ordinii de zi.

catalina-lupu-cl-focsaniCătălina Lupu le-a transmis colegilor din Consiliul Local că nu are de gând să se retragă, pentru că prezenţa sa pe listă este legală, iar un astfel de gest nu ar face altceva decât să-i descurajeze pe tinerii care în viitor ar vrea să-şi depună dosarele pentru repartiţia unei locuinţe ANL. În final, liberalii, inclusiv cei doi care s-au aflat printre iniţiatorii proiectului, s-au abţinut la vot, iar proiectul a fost respins.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

1 COMENTARIU

  1. Buna ziua vad ca nu țineți cont de familiale care au copii cu probleme mari casa dați locuite de 15 ani ma rog sa ne dați la anelwuri si im dați ușă in nas ma numesc perji maria 0787250553

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.