Scandal de proporţii în Vrancea ! Operatorii unei ONG, care făceau sondaj la urne, daţi afară din secţii

0
1283

Un scandal de proporții a izbucnit în Vrancea. Operatorii Biroului de Cercetări Sociale, acreditați să facă un studiu la ieșirea de la urne, studiu comandat de PNL, au fost dați afară din secții, cel care coordonează acțiunea, sociologul Bruno Ștefan declarând în cadrul unei emisiuni la Focus TV că este vorba despre un abuz, despre o comandă a lui Marian Oprișan.

Totul a pornit de la o reclamație a PSD. Social democrații i-au acuzat pe operatorii studiului sociologic că fac politica PNL și că le spun oamenilor să voteze cu acest partid. Social democrații vrânceni au depus o plângere la Biroul Electoral Municipal prin care solicită îndepărtarea operatorilor din preajma secțiilor de votare. Biroul Electoral Municipal a admis contestația PSD și a stabilit că președinții secțiilor de votare pot ieși în fața secției și au dreptul de a legitima persoanele care fac sondaje de opinie la ieșirea de la urne, iar dacă aceste persoane nu sunt acreditate individual de Autoritatea Electorală Permanentă, atunci cu sprijinul jandarmilor au obligația de a le îndepărta la o distanță de minim 500 de metri față de secția de votare.

De cealaltă parte, sociologul Bruno Ștefan, șeful casei de sondaj spune că ceea ce s-a întâmplat este un abuz. Bruno Ștefan îl acuză pe Marian Oprișan de presiuni și a declarat că va sesiza problema Prim ministrului și Ministrului de interne

“BEC a acreditat Fundaţia BCS să execute exit-poll-uri în mai multe localităţi între care în Focşani. Nu suntem la primul exit-poll, am realizat mai multe şi nu au fost incidente. La Focşani, la sesizarea PSD, toţi operatorii au fost scoşi din secţie. Este un abuz! Biroul Electoral Municipal a dat o directivă care încalcă decizia BEC. Vor să-i scoată afară din secţii pentru că Oprişan e stăpânul judeţului şi ce dictează Oprişan, judecătorii execută! El e mai presus de lege. La Focşani e o republică pesedistă, tot ce e în afara ordinului PSD e în afară! Voi sesiza Prim ministrul şi Ministrul de Interne, asta voi face!”, a declarat sociologul Bruno Ștefan.

Mai jos puteți vizualiza Decizia emisă de Biroul Electoral Central, dar și pe cea de astăzi emisă de Biroul Electoral Municipal Focșani.

decizia BEM.2 (2)

decizia BEM.2 (1)

Hotararea BEC-nr.79m privind Acreditarea BCS-Focsani

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.