SCANDAL în timpului unui control al DSP și IPJ Vrancea la Primăria Mărășești. Primarul Chitic, acuzat că nu respectă regulile din starea de alertă și că a dat afară echipa de control!

2
1813

Scandal în toată regula în sediul Primăriei Mărășești ieri, când reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Vrancea și Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea au fost dați afară din sediul instituției de primarul Valerică Chitic, în momentul în care echipa de control tocmai constatatase că aici nu sunt respectate măsurile de siguranță epidemiologică. Sau cel puțin aceasta susțin reprezentanții DSP Vrancea, care arată într-un comunicat de presă că angajații din primărie nu purtau mască de protecție, iar primarul Mărășeștiului i-a jignit pe cei veniți în control și i-a dat afară. „În cursul zilei de 30 octombrie, un angajat al Direcției de Sănătate Publică Vrancea și un agent al IPJ Vrancea au vrut să verifice modul de respectare a măsurilor de siguranță epidemiologică în instituțiile publice, respectiv Primăria Mărășești. Controlul a fost efectuat în baza prevederilor HG 856 din 14 octombrie 2020, cu stabilirea măsurilor care se aplică pe durata stării de alertă pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, și în baza Legii 55, din 15 mai 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

La intrarea în instituție, cei doi membri ai echipei de control au constatat că secretara nu purta mască și i s-a cerut să se conformeze măsurilor legale stabilite. Pentru că inclusiv ușa de la biroul primarului era deschisă, cei doi s-au recomandat și au constatat că, de asemenea, primarul și viceprimarul nu purtau mască de protecție. Când angajata DSP i-a întrebat de ce nu poartă mască, primarul Valerică Chitic s-a adresat celor doi într-un mod nepoliticos, spunând că în instituție el hotărăște. Angajata DSP a insistat și a motivat prezența sa, menționând că are tot dreptul să verifice modul de respectare a măsurilor sanitare în instituțiile publice. În momentul în care i-a adresat recomandări edilului în sensul respectării legii, acesta a avut un exces de furie și a poftit-o afară pe angajata DSP. Nici agentul de la IPJ Vrancea nu a fost tratat mai bine, primarul Chitic adresându-i-se într-un mod nepoliticos și dându-l afară și pe el din instituție. Situația de la Mărășești a fost prezentată, de altfel, în cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Vrancea din 30 octombrie 2020.

Față de cele constatate, a fost întocmit proces verbal și se va aplica amendă UAT Mărășești pentru nerespectarea măsurilor de siguranță epidemiologică. Din păcate, abateri de la respectarea măsurilor legale de prevenire şi combatere a efectelor pandemiei s-au mai constatat și la alte instituții din județ, echipele de control ale DSP Vrancea atrăgând atenția celor care nu respectă prevederile legale asupra riscurilor la care se expun, atât pentru sănătatea lor dar și a celor cu care intră în contact, fie colegi de serviciu sau din familie. Vom reveni cu detalii în ceea ce privește controalele efectuate”, se arată în comunicatul de presă.

Loading...

2 COMENTARII

  1. Cei doi controlori de la institutiile politizate de catre PNL se aflau evident in conflict de interese si au o credibilitate zero. UAT Marasesti trebuie sa conteste amenda si sa ceara daune celor doua institutii PNL-iste

  2. Conflict de interese ,conflict de interese , au calcat pe bec sa plateasca ,Dar sunt curios la ipj ati fost in birouri , dar la finante, dar la protectia copilului , trezorerie, primaria fcs , prefectura etc e acelasi respect .Domnilor cantariti cu aceeasi masura pentru toti cu transparenta.
    Din ce in ce e mai evident ca legea e pentru cei multi si prosti ca o bariera pentru ceilalti care pot sa sara ………..

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.