Scandal la ANL! Consiliera PNL Dimitriu acuză Primăria de abuz

0
998

De aproximativ o lună, echipe mixte formate din funcționari din Primăria municipiului Focșani și angajați ai Poliției Locale desfășoară acțiuni de verificare a chiriașilor din locuințele ANL. Vizați sunt chiriașii despre care există informații că ar subînchiria locuințele altor persoane, la prețuri foarte mari, ceea ce este interzis prin contract.

Echipele de control au bătut la ușile multor chiriași în ultima lună, cerându-le să se legitimeze. O echipă a ajuns azi la locuința al cărei titular de contract este Ana-Maria Dimitriu, consilier în CLM Focșani din partea PNL. Dimitriu, unul dintre cei mai vocali consilieri liberali, reclamă un abuz din partea Primăriei:

“Primarul își trimite aghiotanții acasă să mă aresteze, să mă intimideze, mai ales după ce s-a întâmplat ieri în ședința Consiliului Local, când m-am legat de corpul de control. și azi au venit acasă să mă legitimeze, să mă intimideze. Este abuziv și nu se face așa ceva. Eu nu eram acasă, nu aveau ordin de serviciu, nu aveau nimic. Nu este întâmplător. Puteau să vină acum o lună. Eu stau de 3 ani acolo”, ne-a declarat telefonic consiliera PNL.

Ulterior, ea a mers la Primăria Municipiului Focșani, unde a depus o plângere, adresată Comisiei de Disciplină, în care arată că verificarea a fost una abuzivă. Mai mult, Dimitriu susține că echipa care s-a prezentat la locuința sa a agresat verbal un musafir, care se afla în acel moment în imobil, în lipsa ei. Iată ce acuză Ana-Maria Dimitriu în documentul depus la Primărie:

“- comportamentul abuziv și refuzul de a se legitima și de a declara scopul verificării, nici măcar în prezența reprezentantului Poliției Locale

– agresarea verbală a unui musafir care se afla la data și momentul verificării în casa mea, fără a aștepta sosirea mea, care a avut loc în 5 minute

– exercitarea unui comportament abuziv și neconciliant, a refuzat să comunice civilizat, drept pentru care mă consider vătămată, având în vedere că acest control a fost făcut fără ca funcționarul public să aibă atribuții în acest sens în fișa postului, în afara celor stabilite prin dispoziția nr. 1753/27.10.2017”, se arată în plângere.

Consiliera citează, practic, o dispoziție emisă în urmă cu o lună, din care reiese ceea ce susțin și reprezentanții Primăriei Focșani, și anume că verificările nu vizează anumite persoane.

“Aceste verificări au avut loc și în trecut și vor mai avea loc, pentru că Primăria are informații foarte clare că unii chiriași subînchiriază la costuri mari locuințele ANL. Am avut situații în care am descoperit că informațiile erau reale și avem o listă a tuturor celor care practică aceste metode nelegale, interzise prin contractul de închiriere. La adresa respectivă, echipele noastre s-au deplasat până acum de două ori, nu au găsit pe nimeni acasă, motiv pentru care au mers azi să înmâneze o invitație la sediul Primăriei pentru clarificarea situației locative”, ne-a declarat viceprimarul municipiului, Marius Iorga.

Tensiunile dintre consiliera PNL și conducerea Primăriei Focșani nu sunt noi.

De la preluarea mandatului de consilier local, ea a lansat mai multe atacuri la adresa primarului Cristi Misăilă, care la rândul său a avut câteva ieșiri, deconspirând o serie de practici la limita legalități ale unora dintre aleșii liberali.

 Mai jos puteți vedea plângerea înregistrată la Primăria Focșani:

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.